Solide City skaber Champions League-historie

Manchester City skaber historie og er klar til semifinalen, efter samlet sejr over Zlatan og Paris i Champions League

Manchester City er i deres første Champions League-semifinale nogensinde efter en samlet sejr over Zlatan og PSG i  kvartfinalen. (Foto: AP/Jon Super)
Manchester City er i deres første Champions League-semifinale nogensinde efter en samlet sejr over Zlatan og PSG i kvartfinalen. (Foto: AP/Jon Super)

Manchester City kunne ikke have et meget større pres på sine lyseblå trøjer, inden returopgøret mod Zlatan og Paris Saint-Germain i kvartfinalen i Champions League. City havde inden tirsdagens kamp aldrig stået i Champions League-semifinalen. Men det gør de nu. For første gang i fem seje forsøg.

City kæmpede sig til en 1-0-sejr hjemme i Manchester takket være en scoring af Kevin De Bruyne og vinder dermed samlet med 3-2 over pariserne. Det betyder samtidig, at det er femte år i træk, at Zlatan og co. maks når en kvartfinale i turneringen. Måske når en snart pensionsklar Zlatan aldrig at vinde ’pokalen med de store ører’…

Nicklas Bendtners ansigt har Barcelona-fan lovet at få tatoveret bag i, hvis det utænkelige skulle ske i Champions League (Foto: All Over Press) Spansk fodbold Real sender Barca-fan i Bendtner-problemer

Fra kampens begyndelse stod det klart, at det var de franske mestre, som skulle på forårsjagt med de helt tunge patroner. For Zlatan og holdkammeraterne fik kun 2-2 på hjemmebane i det første opgør. City stod derfor noget uvandt langt tilbage på banen med meget lidt mellemrum mellem kæderne.

Og Paris havde vanskeligt ved at spille – eller ’skyde’ – sig igennem den lyseblå mandemur. Til gengæld fungerede Citys kontraspil ganske fint. Den var tæt på at give en scoring allerede midt i 1. halvleg, hvor Kevin De Bruyne og Sergio Agüero kombinerede fint, inden argentineren afsluttede i sidenettet.

Agüero skulle vise sig at komme tættere på en scoring senere i 1. halvleg, da han fik straffespark og selv gik til den lille, kolde kridtplet. Men Argentineren hamrede bolden en halv meter forbi stolpen. 

Marcelo falder til jorden, men han tager sig til ansigtet. (Foto: TV3) Champions League Se klippet: Storfilmende Real Madrid-stjerne lagt for had

I begyndelsen af 2. havleg måtte Zlatan og co. satse. Det gjorde de med flere lange bolde og indlæg fra kanten. Men det blev aldrig rigtig farligt. Det gjorde hestehårdt Zlatan-frispark til gengæld 10 minutter inde i 2. halvleg.  Men en vågen Joe Hart boksede akkurat bolden væk.

Når Paris ikke kunne score, så måtte City jo næsten gøre. Det gjorde de så. Fra kanten af feltet knaldede en finskyttepræcis Kevin De Bruyne til bolden – og Kevin Trapp i Paris’ mål kunne intet stille op. 1-0 til hjemmeholdet.

Se De Bruynes tørre hug lige her eller øverst i artiklen:

Til sidst satsede PSG alt. Og det fik de bonus for bare fem minutter før tid. Men uheldigvis for Zlatan stod han i offside, inden han headede bolden i buret.

17 kommentarer
Vis kommentarer