Spanske medier i vild ekstase efter Barça-show

I Spanien tages de store ord i brug for at beskrive FC Barcelonas sæson efter en fabelagtig Champions League-triumf

De spanske medier hylder FC Barcelona efter sejren i Champions League-finalen. (Foto: AP)
De spanske medier hylder FC Barcelona efter sejren i Champions League-finalen. (Foto: AP)

Lørdag aften berigede FC Barcelona hele verden med smukt og effektiv fodbold, og dagen derpå er det så de spanske mediers tur til at forsøge at finde de smukke såvel som saglige gloser frem fra skuffen.

Og det er flotte ord, som pressen har valgt at påklistre FC Barcelona, der foran fulde huse på Olympia Stadion i Berlin fuldendte "the treble" med sejren i Champions League-finalen på 3-1 over Juventus.

Det er anden gang i historien, at klubben i den samme sæson vinder Champions League, mesterskabet og pokalturneringen, og var man i tvivl om betydningen af den bedrift, er det bare at kigge nærmere på den catalanske avis La Vanguardia.

- Et legendarisk Barcelona opnår endnu en treble i Berlin. En treble, den anden i klubbens 118 år lange historie, runder en drømmesæson af, skriver avisen, der har Lionel Messi til at pryde forsiden i samvær med pokalen.

 

Heller ikke i den spanske hovedstad Madrid har de set sig for fine til at hylde de catalanske ekvilibrister, som også i den hjemlige liga formåede at distancere Real og Atletico.

Sportsavisen Marca deltager således også i hyldesten, og fremhæver, at det var femte gang siden 1992, at klubben vinder den fornemste europæiske klubturnering.

- Den femte kom med en treble. Kongerne af Europa igen. Endnu en treble. Barcelona vandt trofæet for femte gang og lukkede en perfekt sæson ligesom for seks år siden, lyder det her.

 

Og det har det været. En perfekt sæson. Af samme årsag vil det ikke være mærkeligt, hvis den lokale Barcelona-presse efterhånden mangler ord, når de skal beskrive FC Barcelonas march mod den ene triumf efter den anden.

I kølvandet på sejren over Juventus forsøger El Mundo Deportivo dog nok engang med verbal fanfare til de catalanske helte.

- Barcelona er tilbage i toppen af verdens fodbold. Holdet kom ud af skærsilden, da Juventus forsøgte at overtage kampen, og regerer nu den europæiske trone, lyder det i hyldesten.

Avisen referer til det attentat, Juventus forsøgte at sætte ind på titlen i anden halvleg, efter at FC Barcelona ellers havde siddet tungt på spil og chancer i de første 45 minutter.

En udligning af angriberen Alvaro Morata sørgede imidlertid for nyt italiensk håb, og pludselig var det som om, at opgøret i den tyske hovedstad kunne tippe til begge sider.

 

Men glæden var kort, for selv om Juventus flere gange var tæt på at bringe sig foran, blev det alligevel til en kold spand vand i hovedet på 'den gamle dame'.

Første afsender var Luis Suarez, der gjorde det 2-1 i en situation, hvor Juventus-målmand Gianluigi Buffon ikke så alt for heldig ud. Og i de døende sekunder var det så Neymar, der med dystens sidste spark endegyldigt lukkede ballet med sin træffer il 3-1.

Dermed sørgede to tredjedele af FC Barcelonas farlige sydamerikanske angrebstrio for, at spanske hold nu har gjort rent bord på den europæiske scene i indeværende sæson.

Også Europa League fik således en spansk vinder, da Sevilla genvandt pokalen i sidste uge efter en sejr på 3-2 over ukrainske Dnipro, Med andre ord er medierne fra det største land på den iberiske halvø efterhånden forvænt med store sejre.

32 kommentarer
Vis kommentarer