Ståle advarer før CL-gyser: Her kan Porto ramme os

- Hvis vi gør tingene rigtigt, kan vi godt skabe en overraskelse, siger Thomas Delaney, der vil være meget tilfreds med ét point

PORTO (Ekstra Bladet): Ståle Solbakken løfter fingeren og hæver stemmen. FCK-træneren holder et kort og interimistisk foredrag for det danske pressekorps i katakomberne under Estadio do Dragão.

Han forklarer med få kontante sætninger, hvad spillerne har fået besked på er en dødssynd onsdag aften mod Porto, selv om det vil være en overraskelse. Ja, et mindre mirakel, hvis FCK får noget ud af opgøret.

- Jeg har sagt til spillerne, at Porto ikke skal score kontramål og de skal heller ikke score mod os på en dødbold. Hvis de skal score mod os, skal de spille sig gennem os, siger Ståle Solbakken, der også har bedt sine spillere sparke bolden ned i bagrummet bag Porto-spillerne.

- Vi ved jo, at Iker Casillas ikke er verdens bedste med fødderne, smiler FCK-træneren.

Enorm forskel: Porto i en helt anden liga end FCK

Anfører Thomas Delaney kan godt mærke, at FC København spiller europæisk igen. For Ståle Solbakken er helt oppe i de højeste omdrejninger forud for onsdagens opgave.

- Han snakker hele tiden om, vi skal spille bolden ned i bagrum og ikke må få mål mod os på kontra og dødbolde. Man kan vi overholde vores aftaler, kan vi også lave et resultat, siger Thomas Delaney.

Så gode er de - her er FC Portos flotteste CL-mål:

For ham var det en ekstra glæde, et ekstra smil, da han ankom til Estadio do Dragão og igen så skiltene med Champions League.

- Jeg kan mærke, at alle er mere oppe på mærkerne. Der er spænding og forventninger hos alle.

- Vi ved, vi ikke kommer til at have bolden særlig meget. Men vi kommer her for at gøre det svært for dem. Og jeg tror godt de kan blive overraskede over den måde, vi spiller på, siger Thomas Delaney og slår fast:

- Det kan godt være vi kommer til at bruge meget tid på at forsvare os. Men i den her slags kampe handler det i høj grad også om at turde spille med bolden, når vi har den. Vi skal vise mod, hvis vi skal have noget ud af det her, påpeger han.

Bænket af Grønkjær: Her er vennens næsvise svar

Grønkjær lodret uenig: Vi stiller alle tiders bedste FCK CL-hold

Ståle driller Kvist: Du kan ikke noget med bolden

Se alle tirsdagens CL-mål:

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.