Ståle driller Kvist: Du kan ikke noget med bolden

FCK-træneren i topform før Champions League gruppespillet starter mod Porto onsdag

PORTO (Ekstra Bladet): Ståle Solbakken har holdt mange historiske pressemøder i sin tid som manager og cheftræner i FC København.

Pressemødet tirsdag forud for det første opgør i Champions League-gruppespillet mod Porto på i Estadio do Dragão i Porto er et af dem, der heller ikke går i glemmebogen.

Ståle Solbakken var på sin vis både afslappet og i strålende humør før det går løs med gruppens sværeste udekamp.

På spørgsmålet, hvordan FCK-træneren ville gribe kampen an mod de portugisiske favoritter, slog han den humoristiske tone an:

- Vi kommer forhåbentligt til at vinde bolden på et tidspunkt. Og så har vi spillere, som vi ved, kan noget på egen hånd. Men vi har også spillere, som ikke kan noget med bolden, smilede Ståle Solbakken og kiggede til venstre, hvor William Kvist sad og fik et kærligt klap på skulderen af den kække cheftræner.

Erfarne William Kvist smilte. Han kender godt sine begrænsninger, og han ved det ikke bliver ham, der skal skabe det spektakulære på Estadio do Dragão.

Forsvaret skal fungere optimalt
Ståle Solbakken er helt på det rene med, at hvis FCK skal havde et godt resultat og måske et uventet point skal flere faktorer gå op i en højere enhed.

- Vi skal være stærke til at forsvare. Det er helt afgørende, at vi defensivt er stærke, fordi vi nu har set, hvor stærke Porto er offensivt. De er individuelt stærke, de skifter formation, de har i denne sæson spillet med tre forskellige formationer, pointerede FCK-træneren.

Han ved alt om Porto. Han har set alle sæsonens kampe og er så godt forberedt, at de to testkampe før sæsonen mod Villarreal og Leverkusen, også har været en tur over Solbakkens labatorium.

- Det er et stærkt hold med mange individualister. Derfor skal vi være meget forsigtige, fastslog han.

Ståle Solbakken har i optakten slået fast, at udekampen mod Porto er den sværeste i gruppen for FCK.

- Forskellen på Porto og Leicester er, at Porto har erfaringen fra denne turnering. De spiller også i en nemmere liga end Leicester. Porto vil have mulighed for at rotere i den hjemlige liga, mens Leicester har svært ved det, hvis de ikke præsterer i Premier League. Men jeg vil hellere tale om mit eget hold. For mit job er at besejre Porto og Leicester.

Herunder kan du se Ekstra Bladets rangering af de to hold:

 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.