Stjernen på knæ for teenage-sensation

19-årige Nicolo Zaniolo blev Romas store helt med to scoringer i ottendedelsfinalen mod Porto

Nicolo Zaniolo jubler efter en af sine scoringer tirsdag aften. Foto: Andreas Solaro/AFP
Nicolo Zaniolo jubler efter en af sine scoringer tirsdag aften. Foto: Andreas Solaro/AFP

I en alder af bare 19 år oplevede Nicolo Zaniolo tirsdag aften at afgøre en ottendedelsfinalekamp i Champions League.

Med to mål var han årsagen til, at Roma vandt 2-1 i det første af to opgør mod Porto. Det kommer dog ikke bag på Romas anfører, Daniele De Rossi.

- Zaniolos præstationer kommer ikke længere som nogen overraskelse. Hans fysiske styrke er fantastisk for en spiller på hans alder. Og den kombinerer han så med en storslået teknik, siger Daniele De Rossi ifølge uefa.com.

- Han er allerede en stor spiller, men han kommer til at blive en stor mester, lyder hyldesten fra Roma-kaptajnen.

Roma havde siddet på kampen i store perioder, men det var først med 20 minutter igen, at holdet fra Italiens hovedstad fik hul på bylden.

Edin Dzeko fandt Zaniolo, som sparkede bolden mellem benene på en forsvarsspiller og bragte romerne på 1-0. Fem minutter senere øgede han også til 2-0.

Kun en reducering af Portos Adrian forhindrede den perfekte aften for italieneren.

- Jeg er virkelig glad. Det er nærmest umuligt at beskrive med ord. Jeg vil aldrig glemme den her aften.

Gordon Banks leverer sin berømte mirakelredning på Pelés hovedstød ved VM 1970. Foto: Popperfoto/Getty Images Sport og Spil Historiske hænder: - Han var en legende og mit idol

Sport og Spil Superligaen er tilbage! Her er vores bedste skud

- Jeg håber, jeg kommer til at score mange flere vigtige mål for Roma, siger den italienske teenager.

- Den sene scoring, vi tillod, kan blive en udfordring i returkampen. Men vi må bare blive ved med at arbejde hårdt og forsøge at gøre arbejdet færdigt i Portugal. Vi forberedte os på ikke at give mange chancer væk i den her kamp, og det vil vi også gøre i returopgøret.

Også Daniele De Rossi ærgrer sig over Portos reducering.

- Vi kan ikke være trygge med en 2-1-sejr, men jeg tror, at vi nu kan sige, at chancerne for, at vi går videre, er 51-49 (i procent, red.), siger anføreren.

Opgør nummer to finder sted 6. marts på Estádio do Dragão i Porto.

Ole Gunnar Solskjær led tirsdag aften sit første nederlag som Manchester United-træner. Foto: Ritzau Scanpix Champions League Så gik den ikke længere: Mørk aften for Solskjær

Nicolo Zaniolo blev den store helt i den italienske hovedstad tirsdag aften. Foto: Ritzau Scanpix Champions League Teenager sikrer Roma smal sejr hjemme mod Porto

Islam Slimani tiljubles for sin afgørende scoring. Foto: Ritzau Scanpix Europa League Tyrkisk storklub tager første stik i Europa League-tyvstart

0 kommentarer
Vis kommentarer