Annonce:
Annonce:

Storklubbens fans må ikke komme med til 'hadets kamp'

Af religiøse og politiske årsager tager Celtics fans ikke turen til Nordirland i CL-kvalifikationen. Til stor ærgrelse for Celtic-manager Brendan Rodgers

Celtics mange tusinde fans har ikke haft mulighed for at se kampen på Windsor Park på stadion. Til gengæld er der meldt udsolgt til returkampen på Celtic Park næste uge. (Foto: AP)
Celtics mange tusinde fans har ikke haft mulighed for at se kampen på Windsor Park på stadion. Til gengæld er der meldt udsolgt til returkampen på Celtic Park næste uge. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Der gik ikke lang tid, fra lodtrækningen var officiel, før Celtic meldte ud.

Der ville ikke blive solgt billetter til klubbens fans til udekampen i Champions League-kvalifikationen mod Linfield FC.

Risikoen for overfald og ballade var simpelthen for stor.

Religiøse og politiske modsætningsforhold gør, at kampen har været imødeset med en vis spænding – som når Celtic møder Rangers hjemme i skotsk fodbolds Old Firm.

Linfield FC’s fanskare tæller som Rangers FC i Skotland stort set kun protestanter, mens Celtics fanskare består af katolikker.

Skotsk fodbolds historie er rig på sammenstød mellem de to grupperinger, mens Linfield og Rangers traditionelt har et varmt forhold til hinanden.

Derfor vil der ikke være meget grønt og hvidt på tribunen på Windsor Park, hvilket ærgrer Celtics nordirske manager, Brendan Rodgers.

Annonce:

- Det er det eneste triste for mig. Det er en skam for Linfield og for Nordirland, fordi fodbold i dette land er så elsket, og det ville have været fantastisk med to fan-grupperinger til den kamp, siger han i optakten til opgøret.

Sørgeligt
Han er i øvrigt født og opvokset omkring 50 kilometer fra Windsor Park i Belfast – Linfields hjemmebane.

Linfield har udtrykt respekt for Celtics beslutning men samtidig udtrykt forfærdelse over det.

- Celtics fans kan rejse jorden rundt, men dette er kampen, hvor klubben ikke kan garantere deres sikkerhed, hvilket er sørgeligt for mig, her hvor jeg kommer hjem til Nordirland, siger Rodgers.

I den anden lejr, Linfields, står manager David Healy.

Han stoppede for få år siden sin karriere som angriber for blandt andet Fulham, Leeds, Sunderland – og Rangers.

Han har tidligere forarget og skabt vrede i Celtic, da han som Fulham-spiller i sommeren 2008 i en venskabskamp mod netop Celtic fejrede en scoring ved at foregive at spille fløjte – en direkte provokation rettet mod de orange marcher i Nordirland.

Healy var dog hurtigt ude og beklage sin fejring.

Annonce:

Kampen spilles ganske utraditionelt fredag aften, fordi man fra begge klubbers side har ønsket at rykke den af frygt for at kollidere med de såkaldte orange marcher i Nordirland. Her spadserer den protestantiske Orangeordenen 12. juli for at fejre sejren i slaget ved Boyne i 1690.

Klemte sig forbi hold fra San Marino
Et slag, der fortsætter med at skabe kontroverser i Nordirland, fordi protestanterne ser det som en sejr for dem over katolikkerne.

Marcherne 12. juli har adskillige gange dannet grundlag for konfrontationer.

Såvel UEFA som det nordirske politi har været enige med klubberne om flytningen af kampen.

- Det er ingen hemmelighed, at det skaber problemer for os og de lokale myndigheder, at den ligger i ferien og march-sæsonen, har formanden for Linfield FC, Roy McGivern, udtalt til The Guardian.

Konflikten mellem katolikker og protestanter i skotsk og nordirsk fodbold er lige så gammel som sporten selv. Men der er mere i det end religiøs uenighed. Rivaliseringen i Glasgow har også rødder i de betændte, politiske modsætningsforhold i især Nordirlands historie, løsrivelse fra England og sociale ideologier.

Annonce:

Når det er sagt, så står Linfield overfor noget af en mundfuld. Det nordirske mesterhold klemte sig lige præcis forbi La Fiorita fra San Marino i kvalifikationens første runde med en samlet sejr på 1-0...

Der er kampstart kl. 18.00.

Premier League: Hvem står bedst inden næste sæson

Sådan endte 17-årige Victor i Ajax

Kristne Klopp runder 50: Sådan er succestræneren helt privat

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

spædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortført
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: