Súarez' landsmand skal sænke Barcelona

PSG har ikke haft samme styrke i den franske liga uden Zlatan Ibrahimovic, men alligevel er det ikke nogen nem opgave, der venter F.C. Barcelona i Champions Leagues ottendedelsfinaler

PSG's Edinson Cavani overfor Arsenals Laurent Koscielny. Foto: AP
PSG's Edinson Cavani overfor Arsenals Laurent Koscielny. Foto: AP

På tirsdag vender Champions League tilbage med storkampen mellem Paris Saint-Germain og Barcelona på franskmændenes hjemmebane Parc des Princes. Det er første opgør i ottendedelsfinalerne og på forhånd er F.C. Barcelona storfavoritter til at gå videre grundet franskmændenes svage form i Ligue 1, hvor de seneste fire års suveræne mestre er nummer to tre point efter AS Monaco, mens også Nice danser med om titlen og er á point med PSG.

Foto: AP
Foto: AP
 

Man skulle tro, at det var afgangen af superstjernen Zlatan Ibrahimovic, der nu scorer sine mål for Manchester United, som har gjort PSG dårligere, men også i denne sæson har Ligue 1's suveræne topscorer hjemmebane i Paris. For uruguayanske Edinson Cavani, der kommer fra samme by og er født tre uger efter landsmanden Luis Súarez, er trådt ud af svenskerens skygge og har scoret 23 gange i blot 22 ligakampe, mens det er blevet til 31 mål i 30 kampe i alle turneringer. Cavani markerede sig som en af Europas farligste angribere, da han scorede 104 mål i 138 kampe for Napoli mellem 2010 og 2013, men siden ankomsten til Paris har han primært opereret på kanten, mens svenskeren var den centrale angriber. Nu er Cavani dog tilbage som spidsangriber, som han var det i Napoli, og det falder ham meget naturligt.

- At spille længst fremme og leve for målene er i mit blod. En angriber behøver dog også tid til at få erfaring. Man skal være opmærksom, have den rette timing, vide hvor man har sine holdkammerater og kalde på bolden i det rette øjeblik. Det er reflekser, som det tager tid at udvikle, forklarede Cavani for nylig i et interview med magasinet Offside.

Foto: AP
Foto: AP
 

I løbet af de to sidste sæsoner stod Cavani flere gange over den danske landsholdsmålmand Jonas Lössl, der i sommer skiftede til Mainz 05 i Bundesligaen. I Frankrig stod Lössl for Guingamp og her nåede han både at holde buret rent i en 1-0-sejr, mens han også fik angriberens evner at føle, da Cavani scorede hattrick i en 6-0-sejr. Lössl mener, at der venter Barcelona-forsvaret og Marc-André ter Stegen et opgør med en særdeles kompetent afslutter.

- Vi var jo rimeligt presset i bund mod Paris et par gange. Han scorede efter halvandet minut, hvor vi ikke havde rørt bolden endnu. Han spillede på et fantastisk hold dér. Cavani er fandme god til at afslutte, til at løbe i de rigtige rum. Han løber dybt hele tiden og skaber plads til de andre, og så kommer han altid i de forreste rum og afslutter. Det er nærmest en mekanisk afslutning, som om han har øvet den 10.000 gange, hvilket han sikkert også har, siger Lössl til Tipsbladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

Cavani scorede i weekenden to kasser i PSG's sejr over Bordeaux:

Se også: Ubehagelige billeder: Voldsom tackling giver rødt kort

Se også: PSG stoppet i sidste øjeblik: Se målet her

Se også: Ronaldo på tavlen i kneben Real Madrid-sejr

Se også: Spillerne i chok: Her brækker forsvarer benet

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere