Svineheldig Bendtner redder Rosenborg fra CL-katastrofe

Rosenborg var tæt på at blive sendt ud af Champions League-kvalifikationen, men det ændrede Bendtner på

Nicklas Bendtner blev den store helt for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix
Nicklas Bendtner blev den store helt for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix

For en gang skyld var aftenens store helt i Trondheim, Nicklas Bendtner 'den uskyldige', da de norske mestre Rosenborg i overtiden undgik den store fiasko i en vaskeægte skandalekamp.

Nu er Nicklas Bendtner, Mike Jensen og co. klar til at møde skotske Celtic i næste runde af kvalifikationsspillet til Champions Leagues gruppespil.

Skurken var den bulgarske dommer Stefan Apostolov, som var en ren skandale med tre dømte straffespark, det ene mere tvivlsomt end det andet.

Alle tre blev dømt for hands, som han var ret alene om at se.

To gange fik Nicklas Bendtner lov at vise, at han kunne have gjort en forskel mod de senere VM-sølvvindere Kroatien i straffesparkskonkurrencen, som sendte Danmark hjem fra VM i Rusland.

I starten af 2. halvleg bragte han Rosenborg foran med 1-0, da dommeren opdagede en islandsk hånd på bolden i det kriminelle felt.

Dermed havde nordmændene i det store regnskab udlignet den islandske 1-0 føring i kraft en smal hjemmesejr for en uge siden.

 Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix
Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix
 

Midt i 2. halvleg stod danskeren for oplægget til Anders Trondsens mål til 2-0, som ville have sendt nordmændene videre, hvis altså ikke, at Stefan Apostolov tre minutter før tid, tildelte gæsterne et straffespark.

En bold ramte angiveligt Rosenborgs Marius Lundemo i hovedet, hvilket TV-billederne tydeligt viste, men Stefan Apostolov havde set en hånd og dømte straffe.

Så med tre minutter tilbage af den ordinære kamp reducerede gæsterne fra vulkanøen og var videre på reglen om udebanemål indtil tre minutter inde i de fem tillægsminutter.

Da så den bulgarske dommer endnu en hånd på bolden, og Rosenborg fik et nyt straffespark, som Nicklas Bendtner svineheldigt med lodder og trisser fik over stregen via træværket og målmanden.

Og efterfølgende måtte selv den danske matchvinder erkende, at heldet havde været med Rosenborg i en kamp, hvor dommeren fik hovedrollen.

- Vi får et tvivlsomt straffe, og de får et straffe, der ikke var der. Det var en vild kamp, siger Bendtner til Eurosport.

Når Rosenborg i næste uge skal møde skotske Celtic, vil det blive en gentagelse af sidste sæson, hvor de to mandskaber stødte ind i hinanden.

Der er pres på Nicklas Bendtner og Rosenborg efter nederlaget på Island i sidste uge. Foto: All Over Press Champions League Bendtner frygter fiasko: - Det ville være forfærdeligt

Liverpool-spillerne fejrede sejren over Roma i Champions League-semifinalen tilbage i april med et banner, hvor der stod: 'Sean Cox - You'll Never Walk Alone'. Efter lang tid i koma er den 53-årige Sean Cox nu ved bevidsthed igen. Foto: Kieran McManus/BPI/REX Champions League Liverpool-fan ved bevidsthed igen efter voldsomt overfald

Loris Karius pådrog sig en hjernerystelse i kampen mod Real Madrid, som han nok helst glemmer efter sine store drop. Foto: AP Liverpool Målmand fik hjernerystelse i skræk-finale: Sådan opdagede de det

83 kommentarer
Vis kommentarer