Sviner Wenger: Helt ærligt, hvordan kan du droppe Cech?

Arsene Wenger får hård kritik for at have fravalgt Petr Cech i Champions League-fiaskoen mod Olympiakos

Arsene Wenger får hård kritik af eksperterne (Foto: AP)
Arsene Wenger får hård kritik af eksperterne (Foto: AP)

Arsenal tabte tirsdagens Champions League-kamp mod græske Olympiakos med 2-3, og englændernes manager Arsene Wenger valgte at spare Petr Cech til fordel for David Ospina, og det var et skidt valg for colombianeren droppede og slog 1-2-målet i eget net.

Målmandsskiftet undrer både fans og eksperter.

- Hvordan kan du putte Ospina på mål? Helt ærligt? Det her var en must-win-kamp, så det må manageren altså svare på, siger den tidligere Arsenal-angriber Ian Wright, der nu er ekspert for engelske BT Sport.

Wright er ikke imponeret af Ospina.

- Han stoler ikke på sit forsvar, siger Wright, der ærgrer sig over Arsenals nederlag.

- Det er så dårligt. Jeg er virkelig skuffet, siger Wright.

Også BBC-eksperten Mark Lawrenson, der er tidligere Liverpool-storspiller, undrer sig over fravalget af Petr Cech.

- Som Arsenal-manager har du lige skrevet under med en målmand, der gør, at du for første gang i lang tid har en top-keeper. Tidligere har der været Seaman og Lehmann, og nu er Cech så kommet, og så er du altså nødt til at spille med ham, siger Lawrenson.

- Cech er den bedste målmand, og det var bydende nødvendigt, at de vandt hjemme i aften, når Bayern München nu er næste modstander. At lukke tre mål ind mod Olympiakos, der aldrig har vundet en kamp i Englandm, det er ikke godt, siger Lawrenson.

Se også: TV: Arsenal i ny fiasko - se gigantisk drop

David Ospina droppede totalt ved 1-2 (Foto: AP)
David Ospina droppede totalt ved 1-2 (Foto: AP)
 

Selv er Wenger ikke meget for at snakke om Ospina og Cech.

- Jeg er ikke nødt til at fortælle jer, hvorfor jeg valgte Ospina. Jeg er ikke tvunget til at give en forklaring, siger Wenger

- Bare fordi en målmand laver en fejl, så betyder det ikke, at vi skal tabe. Petr Cech har også lavet en fejl i denne sæson, siger Wenger.

- Om det var et uheldigt mål? Jeg ved det ikke. Jeg må se det igen, siger Wenger, inden han åbner for klicheerne.

- Vi var åbne defensivt, fordi vi angreb og løb fremad. Vi savnede defensiv koncentration. Vi havde en smule uheld også, og vi havde en svær start, siger Wenger.

- Vi er stadig i spil til at gå videre. Vi er nødt til at tro på, at vi kan slå Zagreb og Olympiakos, og vi er ikke ude af det endnu, siger Wenger.

Inden kampen satte Wenger flere ord på valget.

- Jeg har ikke bestemt, at Ospina skal spille alle kampe i Champions League, for jeg vil beslutte mig fra kamp til kamp. Jeg er nødt til at give Ospina kampe, og jeg synes, at han er top-målmand, sådan sagde Arsenal-manager Arsene Wenger inden tirsdagens Champions League-kamp hjemme mod Olympiakos

Det er første gang nogensinde, at Arsenal taber de to første kampe i Champions League-gruppespillet - alligevel er de kun tre point fra andenpladsen, der giver avancement til 1/8-finalerne, men i de to næste kampe venter suveræne Bayern München.

Se Ospinas gigantiske drop her:

17 kommentarer
Vis kommentarer