Tåbelige Torres smidt ud - Suárez helten for Barcelona

Atlético Madrid kæmpede indædt for en sjælden sejr på Camp Nou men blev overhalet af en effektiv uruguyaner

Luis Suárez viste sig igen fra sin knivskarpe side. (Foto: AP)
Luis Suárez viste sig igen fra sin knivskarpe side. (Foto: AP)

FC Barcelona står med ganske fornuftige muligheder for at spille sig i semifinalen i Champions League efter det første kvartfinale-opgør tirsdag aften mod Atlético Madrid.

Catalonierne vandt 2-1 på to scoringer af Luis Suárez, der igen-igen viste sig som hamrende effektiv, når mulighederne opstod i en svær kamp for den uruguyanske stjerneangriber.

Og dermed kan Luis Enriques tropper drage et lettelsens suk og måske endda sende en varm tanke til en mand, man per definition ellers ikke bryder sig særligt meget om i Barcelona og omegn, Fernando Torres.

Angriberen måtte i 1. halvleg indkassere to gule kort, hvilket betød, at Atlético i en times tid måtte spille en mand i undertal.

Champions League Torres' tåbelighed: Her ser Atlético-stjernen rødt

For dem var det godt, at samme Torres tidligere havde bragt dem foran 1-0 efter en glimrende frispilning i dybden fra Koke, der totalt splittede Barcelonas centrale forsvar.

Men selv en kompakt Atlético-defensiv, som de fleste fodbold-kendere efterhånden må nikke genkendende til, kan hamle op med Barcelonas offensiv, når den ruller sig ud.

Og det fik Messi og co. plads til med Torres' udvisning.

Som sultne bier
Som en flok sultne bier, der har fundet en krukke marmelade en varm sommerdag, sværmede de længe rundt om Jan Oblaks straffesparksfelt, mens ni heroisk kæmpende Atlético-spillere stod i forsvars-formationer, der må gøre cheftræner Diego Simeone særdeles stolt.

Det lignede længe det, der for et par sæsoner siden sikrede dem en overraskende plads i Champions League-finalen. Og så alligevel ikke.

Suárez udlignede først til 1-1 efter 63 minutter, da han stod det rigtige sted foran mål, da bolden i en vældig fart hamrede ind mod ham, så han næsten ikke nåede at røre sig, inden han havde dirigeret den i mål - uden chance for Oblak.

Suárez udligner til 1-1

Den slovenske målmand spjættede også forgæves 11 minutter senere, da Suárez satte panden på et indlæg. Afslutningen var ikke særligt yderligt placeret, men den var hård, og Oblak måtte igen den tunge gang ind i eget mål for at fiske bolden ud - mens et proppet Camp Nou jublede.

Herefter aftog presset mod Atlético-målet en smule, omend Barcelona fastholdt overtaget. De var klar over, at 3-1 er væsentligt sjovere at rejse til Madrid med end 2-1. Derfor angreb de fortsat, men det lykkedes gæsterne at holde dem fra yderligere scoringer.

De to scoringer var i øvrigt Suárez' 44. og 45. scoring denne sæson for FC Barcelona.

Returkampen spilles næste onsdag i Madrid.

0 kommentarer
Vis kommentarer