Tænderne løber i vand: Her er drømme- og hadegrupperne i CL

Dagens lodtrækning til Champions League-gruppespillet byder på nogle skræmmende og sjove muligheder for de 32 deltagere

Patrice Evra og Lionel Messi er blandt de mest rutinerede Champions League-deltagere af alle spillere i årets udgave. (Foto: AP)
Patrice Evra og Lionel Messi er blandt de mest rutinerede Champions League-deltagere af alle spillere i årets udgave. (Foto: AP)

Nej, der er ikke noget dansk hold med i bowlen, når der torsdag eftermiddag trækkes lod til Champions League-gruppespillet.

Til gengæld er der masser af kræs i vente for de ellers så forkælede fodboldfans i hele verden. Det kan godt være, at hold som Maccabi Tel-Aviv, FC Astana og Dinamo Zagreb måske ikke får de små hår på fødderne til at rejse sig, men de er vist også mest med som fyld, mens de stjernebesatte storhold fra hele kontinentet står klar til at udkæmpe de efterhånden mange klassiske kampe.

Ekstra Bladets tænder står i vand med tanke på al den gode fodbold, der venter, og vi kan næsten ikke vente.

Derfor har vi kastet os ud i den underlige kunst at sammensætte grupperne på forhånd. Sådan lidt kreativt, forstås.

Barcelona vandt finalen 3-1 over Juventus i foråret

Det er ikke Tivoli det her, så der er ikke frit valg på alle hylder. Hold fra samme land må ikke ende i samme gruppe. Det er primært en udfordring i forhold til de spanske hold, der med Europa League-vinderne fra Sevilla er oppe på fem deltagere. Det er i øvrigt første gang nogensinde, et land har fem hold med i gruppespillet OG at Europa League-vinderne er direkte kvalificeret til turneringen...

Desuden dikterer UEFA, at de højest rangerede landes mestre ligger i øverste lag. Derfor er PSV Eindhoven i første gruppe, mens Madrid-holdene er i nummer to.

Det kolde forhold mellem Rusland og Ukraine gør fortsat, at de to landes hold kan ende i samme gruppe - ligeledes dikteret af UEFA.

I øvrigt er tre af deltagerne Champions League-debutanter: Borussia Mönchengladbach, FC Astana og KAA Gent. Tyskerne har dog tidligere gjort sig gældende i Mesterholdenes Europa Cup - med Allan Simonsen som stjernen på holdet, og som målscorer, da Gladbach tabte 3-1 til Liverpool i finalen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Husk at du kan følge lodtrækningen til gruppespillet her på siden. Vi åbner TV-studiet kl. 14.45.

28 kommentarer
Vis kommentarer