Taler om skræk-aften: 'En biologisk bombe'

Ifølge Bergamos borgmester bærer opgøret mellem Atalanta og Valencia noget af skylden for den triste situation i Norditalien

Det har fået store konsekvenser, at Champions League-opgøret mellem Atalanta og Valencia blev afviklet tilbage i februar.

Italienske Bergamo er den nok allerhårdest ramte by af coronakrisen, og billeder af miltærlastbiler, der transporterer kister med coronaofre væk, er gået verden rundt.

Nu siger byens borgmester, Giorgio Gori, at Champions League-opgøret Atalanta-Valencia 19. februar bærer en del af skylden for den frygtelige situation i Norditalien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Man har brugt militærlastbiler til at køre kister væk fra Bergamo. Foto: Sergio Agazzi. Fotogramma/Ritzau Scanpix

Borgmesteren mener, at kampen var 'en biologisk bombe'.

- På det tidspunkt vidste vi ikke, hvad der skete. Den første patient i Italien så vi 23. februar. Hvis virussen allerede var i cirkulation, så er de 40.000 fans, der tog til San Siro, blevet smittet.

- Ingen vidste, at virussen allerede cirkulerede blandt os. Mange så kampen i grupper, og der var meget kontakt den aften. Virussen gik fra person til person, siger Giorgio Gori i et interview på Facebook, som spanske Marca citerer.

Kampen blev spillet i Milano, da Atalantas hjemmebane i Bergamo slet ikke lever op til UEFA's krav.

Det betød, at mange tusinde mennesker fra Bergamo rejste til Milano, og tilskuertallet til opgøret, som Atalanta i øvrigt vandt 4-1, nåede op på 44.236.

Også Spanien er hårdt ramt af coronavirussen, og kort efter hjemkomsten til Valancia fik flere af den spanske klubs spillere konstateret, at de var blevet smittet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der var over 44.000 tilskuere til kampen i Milano. Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix
Der var over 44.000 tilskuere til kampen i Milano. Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix

Den første kendte patient i Valencia var journalisten Enrique Mateu, som var i Milano for at dække Champions League-opgøret.

Han tilbragte 25 dage på et hospital, før han kunne udskrives. Tirsdag fik Atalanta så sit første coronatilfælde, da det kom frem, at målmand Marco Sportiello var testet positiv.

En historie i Cadena Ser i sidste uge hævdede, at mødet mellem Atalanta og Valencia nu menes at være den primære årsag til massespredningen af coronavirussen i Lombardiet.

Over 4000 mennesker alene i den norditalienske region har foreløbig mistet livet efter at være blevet smittet mod covid-19.

FCK er en af de syv superligaklubber, der nu kan træne igen. Men kun med otte mand på banen samtidig og der skal være stor afstand mellem de enkelte. Foto: Jens Dresling. Superligaen Officielt: Nye corona-regler i Superligaen

49erFX-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard skaffede en OL-billet i bådklassen tidligere i år. Men spørgsmålet er, om de kan garanteres en plads ved legene, efter at OL i Tokyo er udskudt fra 2020 til 2021. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix OL Barsk melding til danske atleter

Olver Lund og de øvrige OB-spillere aner endnu ikke, hvornår de skal spille en betydningsfuld kamp igen. Foto: Lars Poulsen Superligaen Naboer langer ud efter OB: - Det er idioti