Teenage-sensation i Champions League: FCK missede ham

Teenageren Erling Braut Håland fløj ind på den største scene inden for klubfodbold, men han var på et lille dansk visit, før han nåede til dette niveau

Den tidligere FCK’er Christoffer Remmer spillede med Erling Braut Håland i Molde. Hør ham fortælle om sin gamle holdkammerat her.

- Det sygeste i hele mit liv.

Så ekstastisk var Erling Braut Håland efter sit vidunderlige hattrick, da VG mødte ham.

Det 19-årige målfænomen scorede alle sine mål i første halvleg, da RB Salzburg blæste Genk omkuld i Champions League-åbningen i Østrig.

Nordmanden har taget hele fodboldeuropa med storm, men tilbage i januar 2017 var der faktisk en varm forbindelse til FC København.

Dengang spillede den kun 16-årige Håland for den lille klub Bryne, men han viste allerede lovende takter. Ståle Solbakken tog kontakt til teenagerens far, den tidligere Premier League-spiller Alf-Inge Håland, som han har et godt forhold til.

Stortalentet brugte fem dage i København

– Erling bliver i FCK frem til tirsdag. Han skal se på forholdene, og de ønsker at lære ham bedre at kende. Han skal træne og spille en internkamp med U19-hold, sagde faderen dengang til norske Aftenposten.

Alf-Inge Håland spillede blandt andet for Notttingham Forest, Leeds og Manchester City. Det var i sidstnævnte klub, han blev offer for Manchester United-spilleren Roy Keane, der gennem flere år havde planlagt at ramme ham hårdt. Det kostede en grim knæskade, som han aldrig rigtig kom sig over.

Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Foto: Finn Frandsen/Polfoto Sport og Spil KÆMPE Laudrup-interview: - Jeg synes altså kæden falder helt af

FCK’s Dame N’Doye og Brøndbys Josip Radosevic i duel i et Superliga-opgør. Begge de to store klubber kan score på den nye tv-aftale. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Kæmper om 1,2 milliard: Her er Superligaens store tv-aftale

Valgte Molde
I februar 2017 kom det frem, at Erling Braut Håland havde valgt Molde som sit næste skridt.

Håland scorede stadigvæk mål på samlebånd, og da han i Juli 2018 bragede fire mål ind mod det daværende tophold i den norske liga, Brann, skete det for øjnene af en talentspejder fra Manchester United. Det skabte stort postyr.

Det blev dog de storsatsende østrigere fra Salzburg, der i 2018 løb med den store nordmand, og de er nok godt tilfredse med, at de lavede en fem-årig kontrakt med ham.

Hans meritter tæller blandt andet ni mål i én kamp ved U20-VM, yngste til at score et hattrick i første halvleg i Champions League og i alt 17 kasser i ni kampe i denne sæson for sin klub.

Ham kommer vi nok til at se mere til ...

VG-studiet går amok - se med her:

Ter Stegen vandt duellen med Marco Reus, men han tog sig også en frihed, som normalt koster omspark. Foto: John MacDougall/AFP/Ritzau Scanpix Champions League Laudrup skærer igennem: Falliterklæring!

Wass kom i en uheldig hovedrolle, men slap med skrækken. Foto: Eddie Keogh/Reuters/Ritzau Scanpix Champions League Danskere vækker opsigt i Champions League

Federica Pellegrini poserer for Giorgio Armani. Foto: STEFANO RELLANDINI/Ritzau Scanpix Svømning Skræmmer mænd : - Sex er fundamentalt

18 kommentarer
Vis kommentarer