Trods FCK-nederlag: Aldrig har chancen været større

Selvom FCK endte med at tabe 1-0 til Leicester i UEFA Champions League tirsdag aften, så er der stadig store muligheder for at fortsat at spille i Europas fineste klubturnering efter vinterpausen. Det mener TV3 Sports fodboldekspert Martin Jørgensen

Følg Fodbold
Følg Champions League

Trods det fine spil var FCK’s nederlag til de regerende engelske mestre fra Leicester tirsdag aften var måske ganske forventeligt.

De mulige tre point, som glippede i tredje runde af Champions League-gruppespillet, var formentlig ikke point, som manager Ståle Solbakken i forvejen havde kategoriseret som ’stensikre’ i jagten på den eftertragtede andenplads i Gruppe G.

Alligevel har mulighederne for dansk avancement til 1/8-finalerne i Champions League nok aldrig set bedre ud, end de gør for FCK lige nu.

Fire point efter tre kampe er et ganske fint udgangspunkt midtvejs i gruppespillet. Og TV3’s Champions League-ekspert Martin Jørgensen tror fortsat på FCK’s muligheder for at sikre sig en billet videre i turneringen.

- Jeg synes stadig, at deres chancer er gode. De har nu to hjemmekampe mod deres direkte konkurrenter til de første to pladser. De bliver selvfølgelig afgørende. Men hvis vi havde snakket sammen, inden turneringen var gået i gang og sagt, at FCK ville stå med fire point efter de første tre kampe, så ville vi være godt tilfredse.

- FCK’s kampe har virkelig vist, at de sagtens kan være med, siger Martin Jørgensen.

57932551.jpg 

De fleste FCK-fans ærgrede sig nok en smule over FC Portos sene sejrsmål i overtiden mod Club Brugge. Et mål, der virkelig stak en kæp i hjulet for Københavnerklubbens chancer for at spille i Europas største klubturnering efter jul.

Til det norske medie VG kom manager Ståle Solbakken dog med et anderledes perspektiv på FCK’s planer for foråret:

- Der er prestige i at blive nummer to, og det prøver vi selvfølgelig at gå efter – Men så ryger vi ud i den første runde efter jul og vil derefter spille venskabskampe mod Gjelleråsen, mens andre spiller store klubkampe. Det går ikke.

- Hvis vi derimod kommer i UEFA Cuppen, møder vi formentlig hold, hvor vi har en større chance for at slå dem ud. Og så får vi pludselig flere europæiske kampe, siger FCK’s træner.

Martin Jørgensen så dog gerne, at Ståles mandskab udnyttede deres heldige lodtrækning i Gruppe G til at gå benhårdt efter den næst-øverste placering:

- Det er sjældent set, at et dansk hold har så gode muligheder for at gå videre fra gruppespillet.

- Kvaliteten af deres modstandere har ikke været skræmmende høj, og måden, de vandt over Club Brugge på i Parken, og det spil, som de egentlig har lagt for dagen i Champions League, er ganske enkelt imponerende.

- Europa League er jo reelt set heller ikke sikret endnu, og det bliver jo ikke ligefrem en let udekamp mod Club Brugge i sidste runde. Men hvis FCK har gjort det, de skal, så har den belgiske klub helt rigtigt intet at spille for, siger Martin Jørgensen.

... Og så står Zanka kraftedme også bare og glor - hør FCK-kommentatorerne RASE over Leicester-mål:

UEFA indleder pyro-sag: FCK vil finde skyldige fans

Leicester-chef roser FCK: De er et stort hold i Europa

FCK-profiler uenige med bossen: Glem det Ståle!

Sandheden bag FCK-succes'en: Så ultravigtige er Zanka og Johansson

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind