Trods komisk selvmål: Salah klar til kongemøde med Ronaldo

Roma kunne ikke for alvor ryste Liverpool på Stadio Olimpico. Den engelske klub tabte godt nok 2-4, men er klar til Champions League-finalen i Kiev, hvor Real Madrid og Champions League-topscorer Cristiano Ronaldo venter

Miraklernes tid er ovre i Rom. I hvert fald i denne omgang.

AS Roma drømte om en ny magisk Champions League-aften på Stadio Olimpico, men scoringerne faldt for sent i semifinalen mod Liverpool.

Englænderne havde et forspring på 5-2 med sig fra Anfield og var ikke for alvor i problemer i den evige stad. Godt nok tabte Klopps krigere 2-4, men de er klar til en finale mod Real Madrid 26. maj i Kiev.

I kvartfinalen slog Roma mægtige FC Barcelona 3-0 på hjemmebane, og en sejr i samme størrelsesorden var påkrævet, hvis de også skulle gøre det af med Liverpool.

De kom ud som blodtørstige gladiatorer og kastede sig over Liverpool, men efter ni minutter begik romerne selvmord. Vildbassen Nainggolan smed bolden væk på egen halvdel, og det straffede The Reds nådesløst.

Firmino spillede med en veltempereret aflevering Mané fri, og senegaleseren var sikker.

Liverpool kunne juble over en tidlig føring i Rom. Foto: Tony Gentile/Ritzau Scanpix
Liverpool kunne juble over en tidlig føring i Rom. Foto: Tony Gentile/Ritzau Scanpix

Et komisk selvmål tændte et lille romersk håb kort efter.

Lovren ramte sin egen holdkammerat James Milner i hovedet, da han ville sparke væk, og bolden fløj ind bag en forbløffet Karius i Liverpool-målet. Så var der jubel i den italienske hovedstad, men kort efter var det igen kun englænderne, der festede.

Wijnaldum stod midt i halvlegen fri efter et hjørnespark, og hollænderen kunne med hovedet score sit første udebanemål som Liverpool-spiller. 

Milner var tæt på endnu en uheldig hovedrolle før pausen, da han rettede El Shaarawys afslutning af, men han slap lige nøjagtig. Forsøget prellede af på stolpen.

Edin Dzeko jublede ikke særlig meget, og hans scoring hjalp da heller ikke Roma videre. Foto: Riccardo De Luca/AP
Edin Dzeko jublede ikke særlig meget, og hans scoring hjalp da heller ikke Roma videre. Foto: Riccardo De Luca/AP

Hverken legenden Francesco Totti på tribunen eller Roma-spillerne på banen så ud, som om de troede på, at det umulige kunne ske en gang til.

2. halvleg skulle egentlig bare overstås for begge mandskaber, men Roma faldt med ære. Edin Dzeko udlignede tidligt, Nainggolan scorede på langskud kort før tid, og dybt inde i overtiden scorede Nainggolan igen. Denne gang på straffespark.

Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag, men målmaskinen Mohamed Salah skulle kun bruge en enkelt aften til at smadre sin tidligere klub. 

Nu venter Real Madrid og Champions League-topscorer Cristiano Ronaldo i en drømmefinale for egypteren og den engelske traditionsklub. Og hvem ved – måske Liverpool er leveringsdygtige i endnu et finalemirakel.

Du kan se alle målene i klippet over artiklen.

Liverpools europæiske finaler

Liverpool har været i finalen i Europa cup'en for mesterhold/Champions League syv gange. Fem af finalerne har den engelske klub vundet.

1976/77 Liverpool-Borussia Mönchengladbach 3-1

1977/78 Liverpool-Club Brugge 1-0

1980/81 Liverpool-Real Madrid 1-0

1983/84 Liverpool-Roma 5-3 (efter straffesparkskonkurrence)

1984/85 Juventus-Liverpool 1-0

2004/05 Liverpool-Milan 6-5 (efter straffesparkskonkurrence)

2006/07 Milan-Liverpool 2-1

Agostino Di Bartolomei inden Europa Cup-kampen mod FC Köln - og Stefan Engels i hvidt. Foto: All Over Press Sport og Spil Roma-chefens totale nedtur: Tabte til Liverpool og begik selvmord

Michael Gravgaard fortæller om tiden som kræftpatient. Foto: Mikkel Berg Pedersen Sport og Spil Eks-landsholdsspiller kræftfri: Jeg blev bange for at dø

153 kommentarer
Vis kommentarer