TV: Arsenal i ny fiasko - se gigantisk drop

Arsenal tabte 2-3 hjemme mod Olympiakos i Champions League efter et kontroversielt målmandsvalg af Arsene Wenger

David Ospina floppede totalt efter fravalget af Petr Cech (Foto: AP)
David Ospina floppede totalt efter fravalget af Petr Cech (Foto: AP)

Olympiakos' 12 seneste kampe i England har givet 12 nederlag og en målscore på 3-37. Tirsdag aften scorede grækerne tre gange ude mod Arsenal, og vandt Champions League-kampen med 3-2.

Et af kampens helt store samtaleemner var Arsene Wengers valg af målmand.

Til hjemmekampen mod grækerne havde Wenger valgt at lade colombianske David Ospina vogte målet på bekostning af klubbens rutinerede stjernekeeper Petr Cech, der netop er hentet ind før sæsonen.

- Jeg har ikke bestemt, at Ospina skal spille alle kampe i Champions League, for jeg vil beslutte mig fra kamp til kamp. Jeg er nødt til at give Ospina kampe, og jeg synes, at han er top-målmand, sådan sagde Arsenal-manager Arsene Wenger inden tirsdagens Champions League-kamp hjemme mod Olympiakos.

Den beslutning fortryder Wenger nok nu, for en stor fejl af netop Ospina kostede en scoring, og Arsenal ligger nu skidt til i Champions League.

Der var spillet 40 minutter af kampen, da et indadskruet hjørnespark blev slået indover fra venstre af Konstantinos Fortounis, men Ospina fejlvurderede bolden og måtte korrigere og slog til sidst bolden ned i jorden, men på den forkerte side af stregen, og så var Olympiakos foran 2-1.

Arsenal havde ellers åbnet godt i de allerførste minutter, man på en omstilling fem mod tre sparkede Oxlade-Chamberlain bolden i sidenettet, og derefter døde den gode Arsenal-start ud, og London-klubben spillede ikke hurtigt nok og løb ikke nok for hinanden.

Efter 33 minutter kom grækerne da også foran 1-0, da et hjørnespark fra højre side blev slået til kanten af feltet, hvor Felipe Pardo huggede løs. Bolden havde retning mod midten af målet, men blev rettet af på Oxlade-Chamberlains hæl og i denne situation uden chance for Ospina i målet.

Blot to minutter senere slog Theo Walcott dog til i den anden ende. En dribletur fra Alexis Sanchez sendte Walcott fri i dybden, og selvom han afsluttede fra en spids vinkel og lige på målmanden, så røg i bolden i nettet til 1-1 og Walcotts 16. mål i de seneste 20 starter.

Den stilling holdt altså kun fem minutter, til Ospina droppede totalt, og selvom Arsenal pressede godt på, så fik man ikke scoret i første del af anden halvleg.

Tidligt blev Arsenal endda tvunget til at bruge en udskiftning i defensiven, da Laurent Koscielny måtte gå ud med en skade, og tyske Per Mertesacker måtte ind i stedet.

Den udskældte Giroud

Alexis Sanchez udlignede til 2-2, men det gav ikke point (Foto: AP)
Alexis Sanchez udlignede til 2-2, men det gav ikke point (Foto: AP)
 

Forløsningen kom midt i anden halvleg, da Theo Walcott fandt Alexis Sanchez, der headede 2-2 i nettet, så Arsenal nu kunne jagte den forventede sejr.

Men sådan skulle det slet ikke gå i stedet kom den indskiftede islænding Alfred Finnbogason foran ligeledes indskiftede Per Mertesacker og minuttet efter Arsenals udligning prikkede han 3-2 i nettet for grækerne.

Mesut Özil var tæt på 3-3-målet direkte på frispark, men efterhånden døde presset ud, og Arsenal-spillernes frustrationerne medførte flere gule kort, inden den afsluttende fløjte lød.

Europas ti dyreste klubhold - se hvem der får mindst ud af pengene

For Arsenal er nederlaget lidt af en kold spand vand i ansigtet, da man i første kamp tabte 1-2 ude mod Dinamo Zagreb, og med nul point for to kampe ligger man nu til at misse avancement fra gruppespillet.

Arsenals chance er, at Bayern München efter 3-0 mod Olympiakos og her til aften 5-0 mod Dinamo Zagreb ligner gruppens suveræne vinder og rydder alle gruppens point, mens grækerne og kroaterne fortsat kun har de tre point, de har fået mod Arsenal.

Spørgsmålet er, om Wenger i de kommende gruppekampe tør holde Petr Cech på bænken. Årsagen til bænkningen mod Olympiakos skulle angiveligt være, at Wenger blev nødt til at love Ospina spilletid for at holde ham i klubben, da man hentede Petr Cech, og Wenger er ikke en mand, der løber fra sit ord.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter