TV: Gik lusket Luiz over skumstregen?

Den tidligere topdommer Kim Milton mener, at Paris Saint-Germains David Luiz burde have fået en straf for at fjerne dommerens skum ved et frispark mod Chelsea i Champions League

David Luiz var ikke så lidt fræk, da han fjernede dommerens frisparksskum, så Zlatan bedre kunne afvikle sit frispark. (Foto: AP/Christophe Ena)
David Luiz var ikke så lidt fræk, da han fjernede dommerens frisparksskum, så Zlatan bedre kunne afvikle sit frispark. (Foto: AP/Christophe Ena)

Som dommer skal man være vågen. Ellers kan nogle spillere måske finde på at lave numre på banen.

Det kunne Paris Saint-Germains brasilianske stjernespiller David Luiz i hvert fald tirsdag aften mod Chelsea i Champions League.

Et par minutter inden pausen fik pariserne frispark. Da dommeren havde sprøjtet den hvide, velkendte skum på banen for at markere, hvor bolden skulle ligge, trådte Luiz til. Mens dommeren vendte ryggen til for at tage skridt til muren, viftede Luiz skummet væk og forsøgte at placere den hvide masse en halv meter til siden. Måske, fordi brasilianeren ville give holdkammeraten Zlatan en bedre position til at tage frisparket.

Dommeren opdagede aldrig hændelsen. Og så kunne Zlatan ellers udnytte Luiz' luskede forarbejde.

Se episoden i klippet øverst i artiklen

Den tidligere danske topdommer Kim Milton er ikke videre begejstret for brasilianerens handling. Hvis danskeren var dommer i opgøret - og opdagede situationen - havde det fået konsekvenser.

- Skummet er jo en skærpende omstændighed for at spillerne netop ikke skal fjerne bolden. Så den ryger nok ind under den store værktøjskasse, som hedder 'usportslig optræden'. Derfor ville jeg give ham et gult kort for det, siger Milton til Ekstra Bladet.

Se Ivanovic bringe Chelsea i front med hovedet:

Den pensionerede dommer gør dog opmærksom på, at dommerbogen ikke nødvendigvis tager direkte hensyn til den specifikke handling, som Luiz udførte.

- Der er ikke lavet nogen deciderede regler for den slags. Der skal være bred mulighed for fortolkning, siger Milton og uddyber:

- For så kunne man jo fylde regelbogen med flere hundrede sider hele tiden, hvis man skulle nedskrive hver enkelt lille ting, spillerne kunne tænkes at finde på inde på banen, siger Milton.

Kraftfulde Cavani udligner for PSG:

Selvom Zlatan var med til skumshowet som den part, der flyttede bolden, efter Luiz havde fjernet skummet, mener Milton, at den svenske angriber er 'uskyldig'.

- Det er Luiz, der skaber situationen ved at fjerne skummet til at starte med. Dommeren ville skabe problemer for sig selv og uro på banen, hvis han gav begge spillere en advarsel. Zlatan kunne jo bare sige, at han ikke så, hvor skummet lå.

Milton mener i øvrigt, at dommerne bør være bedre til at forebygge den slags situationer. For eksempel ved at gå baglæns, når de tæller skridt til frisparksmuren. På den måde har de hele tiden øjne på bolden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?