TV: Her fik Schmeichel rasende tyrkere på nakken

I dag for 22 år siden spillede Manchester United en dramatisk returkamp i Champions League mod Galatasaray. En ballade, som den danske målmandslegende havde været med til at starte

Mange er ikke i tvivl om, at det kan gå hedt for sig på et fyldt, tyrkisk stadion.

Og ind imellem kan der endda opstå ballade - især hvis man har gjort de fantastiske fans rasende forinden.

Det kan den tidligere danske Manchester United-målmand, Peter Schmeichel, i den grad skrive under på. På denne dag for 22 år siden skulle Alex Fergusons tropper for første gang spille en Champions League-kamp i Tyrkiet - og det blev et opgør som Schmeichel og resten af truppen aldrig ville komme til at glemme.

Cristiano Ronaldo er en af de fire verdensklasse-spillere, som Ferguson nævner. (Foto: AP) Premier League Ferguson forbigår Schmeichel: De var mine fire verdensklasse-spillere

For da United-truppen landede i Istanbul for at spille deres returopgør mod Galatasaray, blev de mødt af en horde af vrede tyrkere. De notorisk fanatiske fans bød gæsterne 'velkommen' i lufthavnen med et banner, hvor der blandt andet stod: 'Velkommen til helvede. Dette er jeres sidste 48 timer.'

Vreden skyldtes en dansker - Peter Schmeichel.

Da de to hold havde mødtes på Old Trafford i den første kamp, leverede det tyrkiske hold et fornemt comeback og endte med at få et 3-3-resultat med hjem.

De medrejsende fans var så euforiske, at nogle af dem valgte at løbe på banen, mens kampen stadig var i gang for at fejre den store triumf. Det gad Schmeichel slet ikke se på, og derfor tog han hårdt fat i en baneløber og smed ham - bogstaveligt talt - ud over sidelinjen.

Se situationen med den danske målmand og baneløberen i videoen øverst i artiklen

Det skabte stor harme i Tyrkiet, og United-målmanden fik da også hadet at mærke, da englænderne løb på banen på det famøse Ali Sami Yen stadion i Istanbul.

Hele truppen blev beskyttet af en større politipatrulje før, under og efter kampen, og United-målmanden måtte blive mandsopdækket af sikkerhedsfolk, mens opgøret var i gang.

Simon Kjær har fået et bevis på, at livet som fodboldspiller i Tyrkiet kan være meget dramatisk. (Foto: AP) Intl. fodbold Vanvid i Tyrkiet: Terrorangreb mod Kjærs holdkammerat

Kampen sluttede 0-0, og United blev elimineret på reglen om udebanemål - men mareridtet endte ikke der for gæsterne. Stjernen Eric Cantona kom i slagsmål med en tyrkisk betjent, og flere United-spillere fik tæv af ordensmagten efter slutfløjt, inden de mørbankede englændere blev sendt hjem.

- Jeg skal aldrig tilbage til det land, erklærede flere spillere - samt Ferguson - efterfølgende.