TV: Målløse Bayern så rødt i Ukraine

Bayern München måtte i en uskøn, hårdt spillet kamp nøjes med uafgjort 0-0 mod Shaktar Donetsk

Både Bayern og Shaktar gik hårdt til den i Ukraine. (Foto: AP)
Både Bayern og Shaktar gik hårdt til den i Ukraine. (Foto: AP)

Selv om Bayern München åbenlyst er en klasse bedre end Shaktar Donetsk, lykkedes det tirsdag ukrainerne med hårdt spil at kortslutte den tyske målmaskine og med uafgjort 0-0 på den midlertidige hjemmebane i Lviv at skabe uventet spænding i returopgøret i München om to uger.

Et enkelt Shaktar-udebanemål i den kamp vil sætte mægtige Bayern München under hårdt pres – ikke mindst nu, da Shaktar har fundet ud af, hvordan det tyske opspil kan saboteres.

Allerede tidligt i kampen så det ellers ud til, at tyskerne, som forleden kvaste HSV med 8-0 i Bundesligaen, havde noget tilsvarende i tankerne i Lviv.

Bayern-boss før CL-brag: 8-0 hjalp på humøret

I andet minut lykkedes det vævre Arjen Robben med tre-fire modstandere klinet op ad sig at spille Bastian Schweinsteiger forbløffende fri foran mål – faktisk så fri, at den tyske anfører ikke selv troede på det og derfor firsttimede bolden over mål frem for at nyde friheden og tæmme bolden og dirigere den i nettet i ro og mag.

Fem minutter senere havde Robben selv chancen for at score, og yderligere fire minutter senere skabte han en mulighed til Thomas Müller, men det hele blev ikke til noget. Da begyndte en fornemmelse af, at det hele måske ikke ville kunne løses med tysk grundighed, at brede sig.

Hjemmeholdet – som det vel hedder, selv om Shaktar på grund af krigshandlingerne nær Donetsk har søgt tilflugt i Lviv, 1200 kilometer mod vest –viste sig kun farligt i få nålestiksoperationer.

Preben Elkjærs CL-dom: Tre kan vinde, men her lurer overraskelserne

I 25. minut var de sort-orange-stribede tæt på med et frispark, da Yaroslav Rakitskiy fik bolden forbi muren og testede Bayern-keeper Manuel Neuer. Dødspændende var det ikke, men det beviste dog, at Shaktar også var med.

Den bayerske dominans fortsatte i anden halvleg med præcist pasningsspil uden højdepunkter. Mest opsigtsvækkende var det, at Shaktars Douglas Costa ikke blev udvist for en svinestreg mod Ribery, da der var spillet en time. I nærkamp om bolden så Costa det som bedste løsning at knalde sin albue direkte i ansigtet på Ribery. Det fik han et gult kort for. Det skulle have været flammende rødt.

CL-opgøret var en hård omgang, hvor Shaktars Vjateslav Shevchuk blødte for sagen. Se hans sammenstød med Bayerns Thomas Müller her:

Men dommer Undiano turde godt trække det røde kort, skulle det vise sig. Da var det bare aldeles malplaceret. 20 minutter inde i halvlegen uddelte han for anden gang gult til Bayerns Xabi Alonso, som derfor blev udvist.

Slowbilleder afslørede ingen forseelse, der retfærdiggjorde det, men i det mindste syntes Shaktar at øjne håb om en sejr, og det løftede kampen op over det jævnt kedelige i et stykke tid. Alt i alt blev det en uskøn forestilling, hvor ingen af holdene kunne have forventet et bedre resultat.

Xabi Alonso røg tidligt i bad efter to gule kort: Se hændelserne her:

Resultater af tirsdagens 1/8-finaler i Champions League

Paris SG-Chelsea 1-1 (0-1).
0-1 Branislav Ivanovic (36. minut). 1-1 Edinson Cavani (54. minut).
Tilskuere: 46.200.

Shakhtar Donetsk-Bayern München 0-0.
Udvisning: Xabi Alonso, Bayern München (65.)
Tilskuere: 34.000.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.