TV: Rekord på rekord: Så vild var Bayern-massakren

Shakhtar Donetsks forsvarsspiller Oleksandr Kucher formåede at få det hurtigste røde kort i Champions Leagues historie i 7-0-nederlaget til Bayern. Men det var ikke den eneste rekord, der blev sat i opgøret

Bayern Münchens træner Pep Guardiola kaldte Shakhtar Donetsk for et fremragende kontrahold før den afgørende 1/8-finalekamp mod ukrainerne onsdag aften.

Catalaneren mente endda, at Shakhtar ville kæmpe med om det tyske mesterskab, hvis de havde været med i Bundesligaen.

Efter gårsdagens 7-0-massakre virker de udtalelser dog noget malplaceret, for ukrainerne fik ikke et ben til jorden i tyskernes egen hule på Allianz Arena.

Shakhtar Donetsk gjorde det nu heller ikke nemmere for dem selv, da holdets forsvarsspiller Oleksandr Kucher begik straffespark allerede efter to minutter og 39 sekunder - og i den forbindelse også fik en tidlig badebillet af kampens dommer.

Og den udvisning kommer Kucher nok til at huske for altid.

Ukrainerens røde kort er nemlig den hurtigste udvisning i Champions Leagues historie. Dermed overgår Kucher Werder Bremens Valerien Ismael, der fik marchordre efter fem minutters spil i 0-2-nederlaget til Inter tilbage i 2004.

Og han snupper også rekorden fra Newcastles Craig Bellamy, der blev sendt fra banen i samme minut i 2002 – mod samme italienske modstander i 1-4-nederlaget.

Champions League Guardiola efter 7-0: Spillerne var på fra første fløjt

Men det var ikke den eneste rekord, der blev slået eller tangeret i dét opgør.

Bayerns 7-0-sejr var ikke en enlig svale for tyskerne – tværtimod. Det var nemlig fjerde gang, at Bundesligaens førerhold scorede syv kasser i en CL-kamp. Det har ingen anden klub formået at gøre.

Udover det tangerede de deres egen rekord for største sejr i Champions League – og den største sejr i knald-eller-fald-kampene i turneringen.

Thomas Müller kan også glæde sig over, at han med sine to mål i opgøret kom op på siden af Mario Gomez som allertiders bedste tyske målskytte i den fornemme turnering med en total på 25 mål.

Müller er dog kun 25 år, så mon ikke, der er god chance for, at han garner flere gange de kommende sæsoner for sin klub.

Der er forresten kun fire spillere, der har formået at score deres 25. CL-mål, inden de nåede den alder – Lionel Messi, Raúl, Karim Benzema og Thierry Henry. Cristiano Ronaldo må tage til takke med en sjetteplads.

Der var ikke meget, Shakhtar kunne tage med sig efter det store nederlag, men de fik dog en plads i historiebøgerne med 0-7-nederlaget.

Ukrainerne er nemlig den første klub nogensinde, der både har vundet og tabt med de cifre i en enkelt Champions League-sæson. Det er alligevel ret imponerende…

2 kommentarer
Vis kommentarer