TV: Se Bayerns massakre - fem mål på 25 min

Straf-Porto: Bayern München smadrede Porto 6-1 og er i semifinalen i Champions League efter sand opvisning

Bayern München smadrede Porto (Foto: AP)
Bayern München smadrede Porto (Foto: AP)

- Min fremtid er onsdag træning, torsdag fri, fredag, vinde Bundesliga-titlen lørdag mod Hertha Berlin, og næste år vil jeg stadig være Bayern-træner.

Sådan svarede Bayern-træner Josep Guardiola inden tirsdagens returkamp i Champions League-kvartfinalen mod Porto.

Den ellers så succesrige spanier var pludselig en, der blev stillet spørgsmålstegn ved på grund af det overraskende 1-3-nederlag i Porto sidste uge og den efterfølgende magtkamp med Bayerns mangeårige lægestab, der kollektivt sagde op.

Se også: Efter intern magkamp: Magtfulde Guardiola under pres

Efter gårsdagens 6-1-massakre i München er der ikke længere nogen, der stiller spørgsmålstegn ved Guardioalas berettigelse. Den spanske træner, der undervejs var så ivrig på sidelinien, at bukserne sprak, satte sit skadesramte hold perfekt op til kampen mod Porto.

Thiago Alcantara åbnede scoringer (Foto: AP)
Thiago Alcantara åbnede scoringer (Foto: AP)
 

Portugiserne blev allerede før pausen blæst ud af Allianz Arena, og der skulle blot gå 21 minutter, før Bayern havde indhentet Portos forspring fra den første kamp. To hovedstødsmål af en fremragende Thiago Alcantara og Jerome Boateng blev fulgt op af et forrygende hovedstødsmål til 3-0 sat ind af Robert Lewandowski efter fornemt forarbejde fra Phillip Lahm og også Thomas Müller, der styrede bolden videre i luften til den polske målscorer.

Nicki Bille har spillet tre A-landskampe - den seneste var i oktober 2013, hvor han scorede i 6-0-sejren mod Malta (Foto: Jens Dresling) Fransk fodbold - 21. apr. 2015 - kl. 19:19 Ekspert om voldsom video: Fordel for Nicki Bille

Müller og Lewandowski gjorde det også til 4-0 og 5-0 i en første halvleg, hvor Porto kun meget sjældent satte to afleveringer rigtigt sammen, og tyskerne havde bolden i 64 procent af tiden og blev det første hold nogensinde til at score fem gange i en halvleg i en knockout-kamp.

Efter pausen løftede Bayern foden fra speederen, og lod Porto reducere ved Jackson Martinez, mens Xavi Alonso slog sidste søm i kisten. Porto blev også reduceret til 10 mand, men slap faktisk med et nederlag, der var klart mindre end, hvad Shakhtar blev udsat for i 1/8-finalen tidligere på foråret, hvor ukrainerne blev sendt hjem med 0-7 efter 0-0 i første opgør.

Robert Lewandowski var også skarp (Foto: AP)
Robert Lewandowski var også skarp (Foto: AP)
 

Og hvad gjorde Bayern så anderledes i denne kamp i forhold til kampen for seks dage siden i Porto? Udover ny lægestab var eneste ændring fra start, at Holger Badstuber var med i midterforsvaret i stedet for brasilianske Dante, mens stjerner som Ribery, Robben, Alaba, Benatia og Schweinsteiger stadig var ude med skader.

Bayern var imidlertid gode til at sætte tempo og spille Porto tynde på kanterne, hvor det var tydeligt, at portugiserne var uden deres to karantæneramte stjernebacker Alex Sandro og den kommende Real Madrid-spiller Danilo.

Dansk scout talte imod Nicklas Bendtner i Hamburg SV (Foto: Jonas Olufson) Tysk fodbold - 21. apr. 2015 - kl. 06:16 Anbefaler aldrig Bendtner: Danskere har blødt ry

Med sejren er Bayern for fjerde gang i træk i semifinalen i Champions League. Sidste år tabte man 0-5 samlet mod Real Madrid, der i aften spiller returkamp mod Atletico Madrid efter 0-0 i første opgør. Semifinalerne spilles i de to første uger i maj, og her vil Bayern formentlig have flere stjernespillere klar, så stjernen ikke kun er den spanske træner, der stadig har muligheden for at erobre The Treble, som Bayern senest vandt kort før hans ankomst i sommeren 2013.

Se de fem Bayern-mål på 25 minutter her:

Se også: TV: Konge-kasser i sikker Barcelona-sejr

36 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere