TV: Stjernerne funklede i Barcelona

Paris Saint-Germain kan se frem til en svær lodtrækning på mandag efter at have fået klø i Barcelona

Neymar lavede en pragtscoring (Foto: AP)
Neymar lavede en pragtscoring (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

Barcelona og Paris Saint-Germain var begge sikre på avancement i Champions League inden onsdagens storkamp på Camp Nou, men førstepladsen i gruppen var på spil. Og den var eftertragtet.

To storhold i stærkeste opstilling i forsøget på at vinde gruppe F og undgå andre gruppevindere som Real Madrid, Bayern München og Chelsea i 1/8-finalen efter jul.

Barcelona vandt 3-1 i et opgør med masser af chancer og højt tempo og sikrede sig dermed gruppens eftertragtede førsteplads.

TV: Øh, hvad sker der for påklædningen, Piqué?

At det endte med en relativt sikker spansk sejr var der ikke meget, der tydede på før pausen.

PSG havde vundet det første opgør mellem de to mandskaber 3-2 i Paris og kunne nøjes med uafgjort onsdag og stadig vinde gruppen. Og da en kynisk Zlatan Ibrahimovic efter et kvarter bragte gæsterne i front, lignede det en øv-aften for Barcelonas stjerner og fans.

Lucas Moura og Blaise Matuidi gjorde forarbejdet og serverede bolden for fødderne af en umarkeret Ibrahimovic langt inde i det spanske felt, og svenskeren huggede første gang med venstrepoten til 1-0.

Se Zlatans scoring her

Føringen holdt blot fire minutter, inden Lionel Messi havde udlignet både kamp og målscoring mellem de to superstjerner.

Det store overblik: De er videre i Champions League

Et indlæg fra en tredje af slagsen - Luis Suarez - passerede til bageste stolpe - forbi en snorksovende David Luiz i PSG-forsvaret, og så kunne en vågen Messi bringe balance i regnskabet.

Se Messis mål

Barcelona havde bolden det meste af tiden. Klart. Men gæsterne var direkte og farlige, når de fik erobret bolden.

Som efter en lille halv time, hvor Lucas Moura fik og misbrugte en kæmpe chance. Og få minutter efter fik Edinson Cavani trykket af.

I det hele taget blev tilskuerne på Camp Nou forkælet med masser af chancer og en kamp, der bølgede frem og tilbage i højt tempo. Suarez nåede at brænde en ellers glimrende mulighed, inden Neymar stjal rampelyset.

Efter sløje 40 minutter af ham trykkede han af et godt stykke udenfor feltet og passerede med sit fremragende langskud Salvatore Sirigu i PSG-målet.

Se Neymars kasse her
 

2-1 til Barcelona ved pausen, hvilket må have ærgret gæsterne fælt, for de gjorde mange ting rigtigt. Efter pausen fortsætte kampen med masser af tempo, men målene udeblev, og et lille kvarter før tid satsede PSG med offensivt skyts fra bænken.

Det gav bagslag. Barcelona fangede gæsterne med 13 minutter igen, og Barcelonas tredje helt store stjerne - Luis Suarez - lukkede kampen.

Tre store angrebsstjerner. Tre mål. 3-1 til Barcelona og førstepladsen med udsigt til en formodet nemmere modstander efter jul end PSG.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind