TV: Uhyggeligt uheld i Porto-show

I nogle lange øjeblikke frygtede alle det værste, da Portos Danilo faldt bevidstløs til græsset

Der var mere drama, end de fleste ønskede, da Porto på overbevisende facon slog Basel og avancerede til kvartfinalerne i Champions League.

Det startede ellers fantastisk efter 14 minutter med en fornemt placeret scoring til 1-0 direkte på frispark fra Portos Yacine Brahimi.

Men efter 18 minutter skete så ulykken. Basel pressede det portugisiske forsvar, og det fik målmand Fabiano til at drøne ud af sit felt i et forsøg på at cleare bolden. Clearingen lykkedes, men i processen fik Fabiano hamret skulderen i hovedet på sin intetanende holdkammerat Danilo, der på uhyggeligste vis drattede livløs i grønsværen.

Det stod hurtigt klart for alle, at Danilo var mere end almindeligt medtaget. Ind kom samaritterne spurtende, og både hjertestarter og båre blev gjort klar. Stemningen på stadion faldt til nulpunktet, og der var en kollektiv klump i halsen på alle, der overværede situationen. De portugisiske TV-producere gjorde deres for at behandle Danilos situation med værdighed og valgte ikke at vise billeder af arbejdet med at vække Danilo til live.

Stemningen på stadion var stadig mildt sagt anspændt, da en ambulance bakkede ind på banen for at komme den livløse højreback til undsætning, og det var tydeligt at både spillere og trænere på begge hold var påvirket af situationen. Heldigvis viste Danilo livstegn, da båren blev båret fra banen, og meldtes klar igen ved ankomst til hospitalet.

Kampen på grønsværen herefter var en magtdemonstration fra Portos side.

Efter 47 minutter gjorde Hector Herrera det til 2-0 på et smukt langskud. Real Madrid-lejesvenden Casemiro kanonerede efter 56 minutter bolden ind på et direkte frispark, mens Vincent Aboubakar sluttede målfesten til 4-0 efter 76 minutter.

I kampens døende sekunder fik Basels Walter Samuel sit andet gule kort, og det opsummerede vel meget godt Basels præstation.

Bedst af de fantastiske mål var Casemiros direkte frisparksmål fra 20-25 meter, og mest skuffende var Basel-holdets kollaps. Men den bedste nyhed var trods alt, at Danilo kom sig.

Se alle målene fra opgøret her:

7 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere