Ubegribeligt! Dommer overser straffe fra en meters afstand

AS Monaco blev i den grad snydt, da holdets unge angriber Anthony Martial blev fældet i feltet. Tacklingen skete lige foran fjerdedommeren, der valgte ikke at dømme straffespark

Valencia kom onsdag aften et stort skridt tættere på Champions League-gruppespillet.

I den første kamp i playoff-runden vandt den spanske storklub 3-1 hjemme over Monaco fra den franske liga. Det skyldtes ikke mindst et tidligt mål og en scoring kort før tid.

Kampen blev dog også præget af en kæmpe fejldom ved stillingen 2-1 til Valencia - en situation, der kunne have vendt kampen til Monacos fordel.

En af kampens bedste spillere, den 19-årige franske angriber Anthony Martial, snød to Valencia-forsvarer og kom fri i spaniernes felt. Martial blev dog stoppet af hjemmeholdets store profil Gaya på ulovlig vis, da han fældede angriberen lige foran fjerdedommeren.

Se også: Sen scoring skaber håb for Wiland og Malmö mod Celtic

Men på trods af at hjælpedommeren stod en meter fra situationen, blev der ikke dømt straffespark til Monaco, selvom det var soleklart. I stedet fik franskmændene et hjørnespark, som ikke førte til noget.

Eksperterne i Champions League-studie Martin Jørgensen og Per Frimann var da også chokerede over dommerens inkompetence i situationen.

- Der er klart straffe. Jeg ved ikke, hvordan han kan undgå at se det. Han ser slet ikke, hvad der sker ved Martials fødder. Man burde virkelig indføre tv-hjælp i disse situationer, sagde Per Frimann.

-  Jeg ved ikke, hvad han tænker i situationen. Det er for mig ubegribeligt, at han ikke kan se, at der er straffe, udtalte Martin Jørgensen.

Se situationen i videoen øverst i artiklen

I stedet fik Valencia et fint udgangspunkt før næste uges returopgør i det sydfranske.

Der var blot spillet fire minutter, da Rodrigo havde bragt Valencia foran. Det skete efter amatøragtigt forsvarsspil af Monaco, så Rodrigo og en holdkammerat stod helt fri tæt foran målstregen.

Som første halvleg skred frem, blev Valencia-spillerne mere og mere usikre.

Hjemmeholdets målmand, Mathew Ryan, måtte hive en mesterlig redning frem, da gæsternes Bernardo Silva skød på mål. Ryan fik med en hurtig aktion verfet bolden på stolpen.

Tre minutter inde i anden halvleg fik Monaco udbytte af anstrengelserne, da Mario Pasalic udnyttede en returbold i straffesparksfeltet til at score til 1-1.

Der blev helt stille på Mestalla, Valencias hjemmebane, men 10 minutter senere var stemningen høj igen.

Da havde Daniel Parejo nemlig scoret til 2-1.

Fem minutter før tid steg stemningen endnu mere, da Sofiane Feghouli scorede til slutresultatet,

Monaco nåede i sidste sæson helt frem til kvartfinalen i Champions League, hvor holdet tabte 0-1 samlet til Juventus.

TV: Se alle målene fra opgøret her:

43 kommentarer
Vis kommentarer