Udlandet efter opvisning: Her er FCKs CL-chancer

FCK skal slås for andenpladsen i gruppen

I 2010/2011 gik FC København videre fra gruppespillet for første gang. Muligheden er til stede igen i år, selv om vejen stadig er lang og besværlig for de danske mestre.

Men med fire point efter de to første kampe, har FC København skabt et fantastisk udgangspunkt før de to kampe mod de engelske mestre fra Leicester først på udebane og siden i Parken 2. november.

Her er eksperternes vurdering efter to kampe i Champions League gruppen, hvor Leicester er gruppefavoritter, mens FC København og Porto ligner konkurrenterne om andenpladsen. Endelig ligner Brugge gruppens slagtekvæg.

Andre Monteiro, Record Portugal:

- Der er ikke plads til flere fejlskud for Porto. De skal vinde de tre næste kampe (to mod Brugge og mod FCK ude). For mig var det en overraskelse, at Porto ikke formåede at vinde den første kamp mod FC København.

- Porto og FCK skal kæmpe om gruppens andenplads. Kampen i København kan få stor betydning for, hvem der snupper den plads.

Guillaume Maene, Het Nieuwsblad, Belgien:

- FC København overraskede på ingen måder Brugge, men alligevel vandt de overbevisende 4-0. De vidste godt, at FCK var stærke på indlæg og dødbolde.

- Jeg tror, Porto og FCK kommer til at slås om gruppens andenplads. FCK har et lille forspring, fordi de spillede 1-1 i Porto. Men FCk skal også indstille sig på, at kampen mod Brugge på udebane bliver en helt, helt anden opgave.

Rob Tanner, Leicester Mercury, England:

- De to kampe mod FC København bliver nøglekampene for Leicester.  Jeg tror, det bliver de to hold der kæmper om førstepladsen i gruppen. Med nederlag i Premier League til både Liverpool og Manchester United, er Champions League fokusområdet for Leicester denne sæson.

- Leicester får det ikke nemt mod FCK, fordi de kommer til at møde et velorganiseret mandskab, der arbejder meget hårdt for kollektivet. Stilmæssigt bliver mødet med FCK lidt som den de kender fra Premier League.

- Jeg synes, Porto indtil videre har været en skuffelse i gruppespillet.

Allan Olsen, Ekstra Bladet, Danmark:

- FCK er i sandhed med i kampen om andenpladsen. De første to kampe har vist, at FCK spillemæssigt sagtens kan være med. Jeg vil vurdere, at FCK lige nu står i den bedste position spillemæssigt for at erobre andenpladsen.

- Leicester har overrasket positivt og ligner gruppevinderen, mens FCK er min favorit til andenpladsen, fordi Porto har overrasket negativt. Brugge er gruppens klart svageste mandskab.

Spot dig selv: Var du til Champions League-brag i Parken?

Analyse: Her er 10 forklaringer på FCKs succes

TV: Santander har fundet målformen - se her scoringen til 3-0 mod Brugge:

Historisk lavt tal: Derfor koster CL-billetter i Parken kassen

 Belgierne lægger sig fladt ned: Vi fik prygl i Parken

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.