Annonce:
Annonce:

UEFA i krig med Barça: Så er den gal igen

Onsdag ventes det, at der vil blive delt 30.000 catalonske flag foran Camp Nou. Finder de vej ind på stadion, så vanker der givetvis endnu en UEFA-bøde

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

UEFA har straffet FC Barcelona for samme forseelse flere gange, men det ser nu ikke ud til at sætte en stopper for den strafbare aktivitet.

Nu er den formentlig gal igen.

Før kampen mod Manchester City ventes det ifølge det catalonske medie Rac1, at der vil blive delt 30.000 catalonske flag ud i foran Camp Nou, og det er her problemet opstår.

Det catalonske flag er ikke tilladt at medbringe i forbindelse med Champions League-kampe, for det bliver nemlig betragtet som et politisk symbol, og det strider mod UEFA's regelsæt.

Barcelona har tidligere fået bøder for flagene, og senest fik klubben en bøde på 150.000 euro (1,1 mio. kroner, red.), da UEFA ved flere lejligheder havde set flagene på Camp Nou. De første 100.000 euro skulle falde prompte, mens de sidste 50.000 ville bortfalde, hvis flagene ikke blev set de næste to år.

Det ser ikke ud til at blive tilfædet.

Annonce:

Da den store bøde faldt denne sommer, så nægtede Barcelona i første omgang at acceptere den.

- Straffen betragtes som fuldstændig urimelig og går imod ytringsfriheden, skrev man på daværende tidspunkt.

Bunder dybt
‘La senyera estelades', som flaget kaldes, er ikke forbudt på gader og stræder og luftes ofte af de catalonske separatister, som mener, at Catalonien bør være selvstændigt.

Det politiske spørgsmål er en særdeles varm kartoffel og har været det i årevis.

Cataloniens selvstædighed er konstant et stort politisk spørgsmål. Det samler ofte tusindvis af mennesker på gaderne i regionen (Foto: AP)
Cataloniens selvstædighed er konstant et stort politisk spørgsmål. Det samler ofte tusindvis af mennesker på gaderne i regionen (Foto: AP)
 

Ved Copa del Rey-finalen sidste sæson mellem Barcelona og Sevilla forsøgte regeringen at bandlyse flagene, men uden held. Også her gjorde Barcelona opmærksom på, at de følte, at det var en krænkelse af ytringsfriheden, og her fik de medhold.

Kovending i bizar sag: Nu må Barca-fans flage

Samme succes synes ikke mulig hos UEFA.

Også Celtic har fået en UEFA-bøde for en lignende forseelse. I playoff-hjemmekampen mod det israelske hold Hapoel Beer-Sheva viftede fans med det palæstinensiske flag, og det kom til at koste 75.000 danske kroner.

Bønfalder Barça-stjerne efter anklager: Stop ikke på landsholdet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: