UEFA straffer FCK for pyroshow

FC København skal betale 140.000 kroner, fordi klubbens fans brugte pyroteknik i udekampen mod Leicester

Den 18. oktober spillede FCK på udebane mod de engelske mestre, og i den forbindelse kom der gang i fyrværket for de medrejsende tilskuere fra den danske hovedstad.

Kampen endte 1-0 til Leicester, men nu ser det ud til, at de danske mestre lider endnu et nederlag. I hvert fald har UEFA valgt at straffe klubben, fordi klubbens tilhængere brugte romerlys på King Power Stadium.

Bøden lyder på 19.000 euro, hvilket svarer til omkring 140.000 danske kroner.

Det fortæller UEFA på sin hjemmeside - over en måned efter kampens spiletidspunkt.

FCK er blevet straffet efter disciplinærinstansens artikel 16, stykke 2, som omhandler fyrværkeri.

Da UEFA åbnede sagen kunne FCK's pressechef fortælle, at de selvfølgelig ærgrede sig over sagen, og at de agtede at gøre, hvad de kunne for at hjælpe med at finde de skyldige.

- Det er vanskeligt at holde det ude. Nu ser vi på sagen og bidrager som altid til at forsøge at finde dem, der brugte pyroteknik, skrev pressechef Jes Mortensen dengang til Ekstra Bladet i en sms.

Mere pyro
Ved FCK's seneste Champions League-kamp mod Porto var der også gang i romerlysene, men det foregik denne gang udenfor Parken.

FCK lagde selv en video op med tilhængernes 'varme velkomst' på klubbens Facebook-profil. Og netop denne handling udløste mere ballade, for DBU har ikke været begejstrede for tonen omkring brugen af pyroteknik.

fck romerlys

DBU har tidligere udstedt en bøde til Superligaklubben Viborg for at hylde og opildne til brugen af pyroteknik på de sociale medier.

Læs DBU's klare besked til FCK-fansene her:

DBU med klar besked til vrede FCK-fans

Fakta: Sådan kommer FCK i 1/8-finalen 

Se højdepunkterne fra kampen her

Hylder FCK-fans: Det er fanme god stil!  

184 kommentarer
Vis kommentarer