UEFA suspenderer Champions League og Europa League

Alle Champions League- og Europa League-kampe i næste uge er aflyst. FC Københavns returkamp mod Istanbul Basaksehir spilles dermed heller ikke

UEFA har besluttet at aflyse samtlige kampe i Champions League og Europa League i næste uge.

Det oplyser de i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at den planlagte lodtrækning til kvartfinalerne i turneringerne er aflyst.

- Beslutningen om hvornår disse kampe skal spilles, vil blive kommunikeret, når det er muligt, lyder det fra UEFA.

Artiklen fortsætter under tweetet..

Tirsdag afholdes der videokonference med samtlige UEFA's medlemslande, hvor det skal diskuteres, hvordan man bærer sig ad i relation til coronavirus og smittespredningen i Europa.

Aflysningen af kampene sker som en naturlig konsekvens af, at flere storklubbers spillere er i karantæne. Både Real Madrid og Juventus er således i karantæne, så de umuligt kunne stille op til ottendedelsfinaler mod henholdsvis Manchester City og Lyon i den kommende uge.

Også Chelsea-spillerne er i karantæne og ude af stand til at møde Bayern München, efter Callum Hudson-Odoi blev testet positiv for virussen.

Beslutningen betyder naturligvis også, at FC Københavns hjemmekamp mod Istanbul Basaksehir helt som forventet er udsat på ubestemt tid.

Se højdepunkterne fra det første opgør her.

UEFA har været udsat for hård kritik de seneste dage, fordi de ikke har reageret på den kraftige smittespredning i Europa. Så sent som torsdag aften spillede flere klubber Europa League-kampe. Heriblandt FC København foran flere tusinde tilskuere i Istanbul.

Forbundet risikerer som følge af coronavirus og de mange aflysninger i europæiske ligaer også at udsætte EM, som er planlagt til at skulle afvikles fra 12. juni til 12. juli. Fire af kampene skal spilles i Parken i København.

LIVE