Uforståeligt: Hvorfor bliver Real-stjerne ikke straffet?

En spiller må ikke signalere over for dommeren, at modstanderen skal have gult kort. Men det sker i næsten hver kamp, og straffen er ikke ens for alle spillere. Det så vi et klart bevis på i Champions League onsdag aften

Portos Oliver Torres blev efter 35 minutters spil i Champions League-opgøret væltet omkuld af en Basel-spiller, hvorefter dommeren helt efter bogen dømte frispark.

Spanieren følte dog, at frisparket ikke var nok og signalerede derfor hurtigt med hånden, at hans modstander skulle have gult kort for sin forseelse. Det fik Mohamed Elneny også af kampens dommer Mark Clattenburg - men Oliver blev også skrevet i dommerens sorte bog på grund af signaleringen.

Og det er helt efter retningslinjerne.

UEFA satte for nogle år siden fokus på usportslig optræden hos spillerne, der signalerer til dommeren, at en modstander skal have gult kort.

Der blev lagt nogle retningslinjer frem, som dommerne skulle rette sig efter i kampene, når spillere prøver at påvirke manden med fløjten - men det virker som om, at der ikke er klar linje hos dommerne.

I den anden Champions League-kamp mellem Schalke og Real Madrid følte Pepe sig uretfærdigt behandlet, da der blev begået frispark på ham i starten af første halvleg.

Portugiseren gjorde det klart over for dommeren, at han var utilfreds - og at han desuden mente, at Schalke-spilleren skulle straffes med et gult kort. Det afviste dommer Mark Atkinson, men han gav heller ikke Real-stopperen en advarsel for hans signalering.

Og det er en fejl, lyder det ifølge den tidligere topdommer Kim Milton Nielsen. Han mener, at dommerne skal være mere konsekvente, når spillerne prøver at påvirke med deres håndbevægelser og brokkerier.

- Det er jo pisse-irriterende at se på. Der er næsten ikke noget værre end, når spillerne farer op og prøver at påvirke dommeren. Hvorfor skal spilleren overhovedet komme med sin mening?

- Hvis dommeren mener, at der skal være gult kort, skal han nok give det. I 99 procent af tilfældene mener jeg, at dommeren skal give spilleren en advarsel, når de signalerer på den måde, siger Kim Milton til Ekstra Bladet.

Lettet Real-boss: Cristiano er tilbage!

Den tidligere danske topdommer, der tilbage i 2004 dømte Champions League finalen mellem Monaco og Porto, gør det dog klart, at dommerne bliver bedømt efter hver kamp. Og det trækker ned, hvis de ikke giver gult kort for usportslig optræden.

- Hvis dommerne ikke er konsekvente nok, når spillerne prøver at påvirke dem, får de en dårligere bedømmelse efter kampen. Det trækker helt klart ned i evalueringen, at de ikke siger fra. Det er det samme, hvis de overser et straffespark i kampen.

- Men det er også en ting, hvor vi finder ud af, hvem det er de bedste dommere - og så dem, der er et niveau eller to under. Nogle springer over, hvor gærdet er lavest, udtaler Milton.

Han understreger dog, at signalering af et gult kort er noget af det mildeste, man kan blive dømt for, men at det stadig er en irriterende faktor for dommerne.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.