Ultimativ fan-spøg: Sådan latterliggører man ærkerivalen

Dinamo Bukarest stjal rampelyset med en genial tifo-spøg, da lokalrivalerne fra Steaua spillede Champions League mod Manchester City

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

Der var lagt op til en kæmpe fest, da Steaua Bukarest tirsdag aften tog imod mægtige Manchester City i Champions League Playoff. Men festen fusede hurtigt ud for Steaua-fansene.

Ikke nok med at den rumænske traditionsklub blev udspillet med 0-5 af Pep Guardiolas City-mandskab - Steaua Bukarest blev nemlig også taget godt og grundigt ved næsen allerede inden kampen. Og hvad endnu værre er, så var det lokalrivalerne fra Dinamo Bukarest, der stod bag latterliggørelsen af Steaua.

Steaua-ejer Gigi Becali havde op til Champions League-kampen bestilt en stor tifo, som på pompøs vis skulle markere 30-året for Steauas Europa Cup sejr i 1986. Men da tifoens skrift blev afsløret, var det ikke den Steaua-hyldest, Gigi Becali havde håbet på:

Dinamo

For folk, der ikke er stærke udi rumænsk, skulle der ifølge den rumænske journalist bag billedet af mosaikken, Emanuel Rosu, stå: 'Doar Dinamo Bucuresti', hvilket betyder 'Kun Dinamo Bukarest'.

Og til en massiv pibekoncert på Arena Nationala blev tilskuerne på den ene langside af Steauas hjemmebane altså snydt til at hylde lokalrivalen.

Ifølge flere udenlandske medier, heriblandt The Guardian, lykkedes det inden kampen en gruppe Dinamo-fans at narre Steaua-organisationen til at tro, at fangruppen var uvildige professionelle med erfaring i at lave storslåede tifoer.

Men virkeligheden var altså en anden, og Dinamo-fansene har nu håneretten frem til lørdagens lokalbrag mellem de to Bukarest-klubber.

TV: Se Manchester City smadre Steaua 5-0:

City-stjerne med to straffe-brølere og hattrick

Dansk fodbold rykker! Stadig bedst i Europa i denne sæson

Usandsynlig matchvinder i den europæiske Super Cup

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+