Ung dansker knuste Real: Han er den næste store

Jacob Bruun Larsens to mål og to assists mod Real Madrid i ungdommens Champions League skaber overskrifter, og han menes at være det næste stortalent efter Christian Pulisic, der slår igennem i Dortmund

Følg Fodbold
Følg Champions League

Han har scoret 31 gange og leveret 26 assists i kun 49 kampe, siden han fik debut på Dortmunds U19-hold i januar 2015. Sidste efterår fik han førsteholdsdebut i en pokalkamp mod Union Berlin, og i weekenden fik han også debut i Bundesligaen med seks minutter mod HSV, men nu skaber 19-årige Jacob Bruun Larsen for alvor overskrifter.

I tirsdagens 5-3-sejr mod Real Madrid scorede danskeren to gange og lagde også op til to mål, og det bliver bemærket, at den højtvurderede dansker var 'on fire'.

Se danskerens mål og assists i tv-playeren over artiklen

Bundesligaens officielle hjemmeside lyder overskriften, at Jacob Bruun Larsen er på vej til at træde i Pulisic' fodspor.

- Jacob Bruun Larsen er længe blevet spået at være det næste store Dortmund-talent efter den amerikanske landsholdsspiller Christian Pulisic, der træder ind i Signal Iduna Parks rampelys, lyder det videre.

- Mens Pulisic forberedte sig på at tage imod Cristiano Ronaldo, så havde Bruun Larsen travlt med at sætte Reals U19-hold fast på sværdet ved at lægge op til to mål og selv score både fra tæt hold og på et straffe med et skønt Panenka-chip, lyder det.

 

Også Kicker har Jacob Bruun Larsen i overskriften.

- Det var en målfest, som BVB vandt 5-3 takket være en overbevisende Jacob Bruun Larsen.

Fodboldavisen roser danskerens to måloplæg og to mål og bemærker, at han også havde et godt frispark på mål efter en halv time. Straffesparksmålet får særlig opmærksomhed.

- Straffesparket satte Larsen lige midt i målet og satte kronen på værket efter en overbevisende indsats. Han var her med i alle Dortmunds fire mål, lyder det.

 

Også Dortmunds egen hjemmeside har fokus på det danske stortalent, som får ros for at være hurtig og komme godt til baglinjen.

- Jacob Bruun Larsen, der leverede en excellent præstation, afprøvede Real-keeperen efter godt forarbejde for Jadon Sancho, og minutter senere var der gevinst, da Larsen scorede til 3-2, lyder det.

- Før da havde Real-keeperen reddet flot på Buluts forsøg, men i andet forsøg mod Larsen var han chanceløs, lyder det.

 

Og det er ikke kun i Tyskland, at man har bemærket den 19-årige danskers succes. Også franske L'Equipe har danskeren i overskriften, ligesom den lokale Ruhr Nachrichten har det.

 

Med sejren er Dortmunds U19-hold igen på rette kurs i ungdommens Champions League, efter man i første omgang tabte til Tottenham, der dog tabte til APOEL, der ellers havde tabt hele 0-10 til Real Madrid i første kamp. I næste kamp spiller Dortmund mod netop APOEL, så her er der lagt op til en masse mål af danske Jacob Bruun Larsen, hvis han da ikke er rykket permanent op på førsteholdet inden da.

Også på det sociale medie Twitter er der ros til danskeren, der 'stjal showet', som tv-ekspert vurderer det.

Real Madrid kunne ikke håndtere danskerens fart, og en fodboldjournalist håber, at danskerens gennembrud kommer i denne sæson.

Faktisk er Jacob Bruun Larsen allerede bedre end verdensmesteren Andre Schürrle og også talentet Sancho.

Alle er enige om, at Jacob Bruun Larsen var manden, der gjorde sig bemærket, og han var simpelthen outstanding.

Dortmunds officielle Twitter-profil havde også travlt med at nævne Jacob Bruun Larsen.

Sådan så det ud, da Jacob Bruun Larsen fik Bundesliga-debut i weekenden - Fotos: All Over

Og her fik han debut på førsteholdet i pokalturneringen sidste år:

Jacob Bruun Larsen regnes for det næste talent efter Christian Pulisic, der får sit gennembrud i Dortmund. Foto: All Over
Jacob Bruun Larsen regnes for det næste talent efter Christian Pulisic, der får sit gennembrud i Dortmund. Foto: All Over

Skolefodbold-helt bag mål i debut for Dortmund

Danmarks næste stjerneskud: Kæmpemedie hylder stortalent  

Dortmund-legende storroser dansk kæmpe-talent  

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind