Annonce:
Annonce:

Var der mere? Ronaldo svarer kritikere igen med kongemål

Cristiano Ronaldo gav svar på tiltale ved at åbne scoringen, da Real Madrid vandt 2-0 ude over Roma i første akt af 1/8-finalen i Champions League

Ronaldo og Real Madrid sejrede 2-0 over Roma. (Foto: AP
Ronaldo og Real Madrid sejrede 2-0 over Roma. (Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Han havde forladt tirsdagens pressemøde i Rom før tid i ren og skær arrigskab.

Cristiano Ronaldo var træt af flere af de fremmødte journalister, der blandt andet spurgte ind til portugiserens væremåde over for holdkammeraterne og hans manglende scoringer, når han spillede på udebane.

- Kan du nævne en spiller, der har scoret flere udebanemål end mig, siden jeg kom til Spanien. Nej, ingen vel, for der er ingen, sagde Ronaldo, inden han rejste sig med et 'farvel og tak' og forlod sin stol.

TV: Her smutter muggen Ronaldo fra pressemøde

I onsdagens opgør lod han så fødderne tale. For hvad var et bedre modsvar end at lukke munden på kritikerne ved at afgøre første akt af 1/8-finalen mod Roma. På udebane i Champions League. På den største fodbold-scene i Italien.

Annonce:

57 minutter inde i kampen krøllede Cristiano Ronaldo bolden op i det fjerneste målhjørne fra kanten af feltet, efter han havde ført læderet bag støttebenet med et smart træk kort forinden.

Roma-keeper Wojciech Szczęsny gjorde ellers sit for at nå ud til bolden, men evner står ikke altid mål med håbet. Og det var egentlig et meget godt billede på hele affæren.

Romerne kæmpede det bedste de havde lært – og var langt henne ad vejen en ligeværdig modstander over for den spanske stormagt. For størstedelen af slaget endte med at blive på hjemmeholdets præmisser.

Se Cristiano Ronaldos lækre scoring til 1-0 i tv-klippet øverst i artiklen

Sidste dansker snydt af 250 mio-manden i målfest

Ronaldo fik sat sit præg på kampen med et fænomenalt mål til 1-0 (Foto: AP).
Ronaldo fik sat sit præg på kampen med et fænomenalt mål til 1-0 (Foto: AP).

Kæmpede som gladiatorer
Rammen var ganske vist det Olympiske Stadion i Rom, men dramaet egnede sig måske endnu bedre til det legendariske Colosseum små ni kilometer længere mod syd.

Annonce:

Det blev en kamp mellem gladiatorer, der kastede sig rundt for at redde skindet. Kæmpede for at holde fast bolden. For at holde fast i håbet. Alle ville de bibeholde en sandsynlig chance for at fortsætte livet i Champions League.

På sidelinjen stod Roma-træneren Luciano Spalletti og fægtede undervejs. Med armene vel og mærke. Engagementet lyste ud af italieneren, der i januar var vendt tilbage til hovedstadsklubben efter en lille håndfuld sæsoner russiske Zenit.

- Jeg er følelsesmæssig berørt, fordi jeg kender til værdierne i denne by, i klubben og på holdet, havde Spalletti sagt kort efter sin ankomst.

I løbet af de seneste uger havde han så omdannet kendskabet til gode resultater. Spalletti havde genskabt optimismen blandt romerne.  De mødte op med fire sejre i træk.

Ronaldo viste flere gange prøver på sin tekniske kunnen - og stod også får kampens første scoring. (Foto: AP)
Ronaldo viste flere gange prøver på sin tekniske kunnen - og stod også får kampens første scoring. (Foto: AP)

Svær returkamp
Desværre for den italienske træner og Roma mødte Real Madrid op med Cristiano Ronaldo i startopstillingen. Og det kom til at koste. Værterne forsøgte ellers at lukke ham ned. Både på banen og fra tribunerne.

Annonce:

Buh-råb fulgte Ronaldo, men portugiseren fremstod kun mere tændt af det faktum. Og nok også den dramatiske pressekonference dagen forinden.

Real Madrid-stjernen endte dog med at få det sidste ord. Og da forestillingen var enden nær, lukkede kollegaen Jesé nok også spændingen ud af returopgøret. Angriberen scorede til slutresultatet 2-0 få minutter før tid, og det efterlader Roma foran en mere end vanskelig opgave i Madrid.

Det til trods for, at de italienske værter ellers lancerede et stormløb mod gæsterne i store dele af anden halvleg. Desværre for Roma uden effekt. Det endte med at blive Ronaldos aften. Og det på udebane.

I aftenens anden Champions League-kamp vandt Wolfsburg en højspændt affære ude over belgiske Gent, der måtte forlade hjemmebanen med et nederlag på 3-2. Danske Lasse Nielsen spillede hele kampen for værterne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: