Annonce:
Annonce:

Vild velkomst: Denne episode kan koste FCK stor straf

Der venter med al sandsynlighed et retsligt efterspil, efter at der blev tændt op for pyroteknik på udebaneafsnittet, da FCK gæstede Leicester i Champions League

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

FCK har tændt op under en fremragende Champions League-kampagne dette efterår.

Men desværre er der ikke kun tale om et festfyrværkeri på banen i Europas mest prestigefyldte klubturnering. Således satte talrige antændte romerlys scenen på det københavnske udebane-afsnit kort før begyndelsen på kampen mellem Leicester og de danske mestre.

Den slags flirten med pyroteknik får konsekvenser. Der vil med sikkerhed følge et retsligt efterspil, hvor UEFA vil stå som afsender på en straf af den ene eller anden art.

Både Leicester og FC København kan ifølge BBC risikere at stå som modtagere. Mediet henviser til, at det ifølge UEFA-reglementet er hjemmeholdets opgave at sørge for, at sikkerheden bliver opretholdt både før, under og efter kampen.

Annonce:

Ifølge artikel 16.1 i regelsættet for afvikling af kampe i Champions League kan udeholdet dog også rammes, hvis det kan bevises at værterne har gjort alt, hvad der har været i deres magt, for at forhindre, at uroen skulle indfinde sig.

En straf kan gøre ondt på økonomien i den danske klub, som tidligere har modtaget en finansiel straf som følge af pyroteknik under et opgør på dansk grund.

I 2015 modtog FCK en bøde på 40.000 kroner i forbindelse med antænding af romerlys og kanonslag i udekampen mod Brøndby 27. september. Også hjemmeholdet blev straffet for samme forseelse ved denne lejlighed.

Svenske Malmö har modtaget en endnu større straf i forbindelse med en ulovlig benyttelse af pyroteknik under et opgør mod Red Bull Salzburg i Champions League-kvalifikationen i 2014. Her blev straffen takseret til 30.000 euro (ca. 223.000 kr.).

Ogøret mellem Leicester og FCK endte med en 1-0-sejr til de engelske værter, der hev de tre point i land takket være en mirakel-redning af Kasper Schmeichel kort før tid.

Til trods for nederlaget er FCK stadig placeret på andenpladsen i Gruppe G med fire point for tre kampe. Porto, der vandt 2-1 i Brugge har samme antal, mens Leicester er gået i udbrud med ni point.

Se den fabelagtige Schmeichel-redning fra slutfasen her:

Se billeder af den varme velkomst nedenfor:

Pyro Tweet FCK

57930870.jpg

57930705.jpg 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: