Vilde Vidal sørgede for sejr i Peps Bayern-jubilæum

Arturo Vidal blev uventet matchvinder, da Bayern tog kneben sejr over Benfica, som stadig er inde i kampen om en semifinale-billet

Arturo Vidal kom på tavlen allerede efter to minutter, da Bayern slog Benfica i Champions League. (Foto: AP)
Arturo Vidal kom på tavlen allerede efter to minutter, da Bayern slog Benfica i Champions League. (Foto: AP)

Pep Guardiola havde selv omtalt ham som en af nøglefigurerne i optakten til kampen mod Benfica.

Bayern-manageren havde et overflødighedshorn af offensive profiler at sætte fokus på, men det var arbejdsmanden Arturo Vidal, der blev fremhævet på pressekonferencen forud for første akt af Champions League-kvartfinalen.

- Vi har brug for ham, lød det fra Guardiola, som fremhævede chilenerens energi som en afgørende ingrediens i jagten på at skabe succes.

Bayern-bossen fik ret. Vidal fik den helt store hovedrolle tirsdag aften på Allianz Arena. Om end det næppe var ventet, at det var ham, der ligefrem skulle indtage hvervet som matchvinder.

Det er ikke hans varemærke, men man kommer langt med vildskab. Af og til også helt ind i modstanderens straffesparksfelt.

Og det var hvad, der skete efter bare to minutter spil. Et Bayern-opspil havnede ved Juan Bernat på venstrekanten, og så smækkede spanieren læderet ind i hovedet på Arturo Vidal, der med et dybt løb havde bevæget sig ind i uvant territorium. Med succes til følge.

Så lå det lidt i luften, at det ikke skulle gå som i de seneste par Bayern-kampe op til tirsdagens dyst. To gange var det blevet til 1-0 i Bundesligaen før mødet med portugiserne. Og nu var festen allerede sat i gang kort efter startfløjt.

Luis Suárez viste sig igen fra sin knivskarpe side. (Foto: AP) Champions League Tåbelige Torres smidt ud - Suárez helten for Barcelona

Men selv om Bayern-offensiven kørte det farlige skyts frem – og også leverede genialiteter undervejs – blev det ikke til mere. Vidal forsøgte ellers at sætte skub i holdkammeraterne ved at levere et arbejdsraseri uden sidestykke.

Men på en aften hvor Robert Lewandowski var sjældent uskarp, og Benfica-målmanden Ederson omvendt holdt højt niveau, endte det alligevel med, at opgørets tidlige scoring også blev kampens eneste.

Det kunne Benfica-lejren være mest tilfredse med, selv om udeholdet også viste sig pågående ved et par lejligheder. Det defensive fundament var dog på plads hos værterne, som dermed sikrede Pep Guardiola sejr nummer 112 i hans kamp nummer 150 i spidsen for de tyske mestre.

De har stadig en stor opgave for sig i Lissabon, hvor portugiserne i de seneste to kampe har noteret sig for ni scoringer. Også her må det formodes, at Vidal vil blive fremhævet som en nøgle til succes – hvis arbejdet skal gøres færdigt.

Se opgørets enlige scoring i tv-klippet øverst i artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer