Wenger vil have fjernet regel om udebanemål

Reglen om, at udebanemål tæller dobbelt, tilhører en svunden tid. Det mener Arsenals manager Arsène Wenger

Arsenals manager Arsène Wenger slutter sig nu til de fodboldeksperter, som mener, at reglen om, at udebanemål tæller dobbelt, bør afskaffes.

Det siger han til nyhedsbureauet Reuters i forbindelse med, at hans eget hold, såvel som Chelsea, røg ud af Champions League på baggrund af lige præcis den regel.

Arsenal vandt 2-0 i Monaco i tirsdags, men røg alligevel ud, fordi holdet havde tabt 1-3 til franskmændene på hjemmebane.

På samme måde røg Chelsea ud efter først 1-1 mod Paris Saint-Germain i Paris og 2-2 i London i sidste uge.

- Jeg synes godt, man kan stille spørgsmålstegn ved den regel. Den er forældet og bør ændres, siger Wenger i forbindelse Arsenals pressebriefing forud for weekendens Premier League-kamp mod Newcastle.

Se også: Så tæt på - igen igen: Arsenals uforløste CL-mirakler

- Reglen blev skabt i 1960'erne for at få udehold til at angribe, men fodbold har ændret sig, og nu vægtes udebanemålene for højt, mener han.

Blatter: Giver det stadig mening?
Det er kun et halvt år siden, at præsidenten i det internationale fodboldforbund, Fifa, Sepp Blatter, skrev noget tilsvarende i en klumme i et af Fifas magasiner.

- Fodbold har udviklet sig siden 1960'erne. Så vi må stille spørgsmål til reglen. Giver den stadig mening?

Se også: United-legende langer ud efter Özil: Gør man bare ikke

- Den blev skabt i en tid, hvor udekampe kunne være et eventyr, der indeholdt rejser som kunne være lange og udmattende. Forholdene, som kampene blev spillet under, kunne også være meget forskellige, skrev Blatter ved den lejlighed.

- I realiteten favoriserer reglen det hold, som har udebane i anden kamp. Hvis stillingen er uafgjort efter ordinær tid, har det hold en halv time ekstra at score i. For man spiller jo ikke ekstra tid i den første kamp, forklarede Blatter i oktober.

To scoringer ikke nok for Arsenal i Monaco

12 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere