Wunderschön: Barcelona på toppen i Berlin

Barcelona er de nye konger af Europa

Følg Fodbold
Følg Champions League

BERLIN (Ekstra Bladet): Juventus stoppede Lionel Messi, men ikke FC Barcelona.

De spanske mestre fik hugget tre huller i den italienske forsvarsmur, og som en anden general Napoleon ved Brandenburger Tor kunne Lionel Messi stolt spankulere rundt på Olympiastadion med Champions League-trofæet.

Rom, London og nu også Berlin.

Den 27-årige argentinske troldmand har sat sit Adidas-fodaftryk eftertrykkeligt på fodboldens Europa-kort og kysser i den tyske hovedstad pokalen med de store ører for tredje gang efter en 3-1-sejr over Juventus.

Det havde været fire, hvis ikke han var blevet skadet i 2006, men der er stadig flere Champions League-titler i Lionel Messi, der ikke har mistet appetitten. Mon ikke vi ser ham igen i Milano om et års tid…

Se alle målene i videoen nederst i artiklen

Det var Messi, der fik det største jubelbrøl før finalen i Berlin. Og også den største pibekoncert.

Barcelona-tilhængerne satte som så mange gange før deres lid til hans små ben og sublime fodboldhjerne. 10’eren bar deres håb.

Også i Juventus-enden bad de mange tifosi formentlig en stille bøn, men med et andet indhold.

Som alle andre på Olympiastadion vidste de, at hvis Messi havde en af de dage, så ville de rejse hjem til Torino med en bristet drøm.

Messi havde ikke en af dage, men det havde mange andre på det stærke Barça-hold.

Messi var næsten menneskelig i dag (Foto: AP)
Messi var næsten menneskelig i dag (Foto: AP)
 

For eksempel de to andre i Barcelonas Linje 3, Luis Suárez og Neymar.

Tilsammen havde fodboldens farligste trio før finalen scoret 120 gange i denne sæson, men det blev ikke en af dem, der åbnede scoringen i Berlin.

Juventus var ellers startet så godt og blevet båret frem af deres tilhængere. I sådan cirka tre og et halvt minut. Så blev de stille, mens et brøl steg op fra den modsatte ende.

Lionel Messi havde startet det hele. Hans knaldhårde, lange aflevering sendte Jordi Alba første gang ind i feltet til Neymar.

Brasilianeren tog en dans med bolden, inden han i helt rette øjeblik spillede den videre til Iniesta.

Barcelona-anføreren var alene med Juve-målmand Buffon, men trillede bolden på tværs til en endnu mere fri Rakitic, der havde et mål på størrelse med Brandenburger Tor at sparke bolden ind i.

Rakitic har bragt Barcelona foran (Foto: AP)
Rakitic har bragt Barcelona foran (Foto: AP)

Buffon havde før opgøret sagt, at Juventus ikke var kommet til Berlin for at være statister i Barcelonas show, men det var de dér.

Barcelona har en evne til at få det svære til at se let ud. De dræber med præcision og elegance.

Det her er ikke Pep Guardiolas tika-taka Barcelona. Det er Luis Enriques udgave, og den er mere direkte og målsøgende.

Veloplagte Neymar var tæt på at øge føringen efter ni minutter, men sparkede lige forbi trekantssammenføjningen, og nogle minutter senere var hans landsmand Dani Alves endnu tættere på.

Luis Suárez lagde bolden skråt bagud i feltet til den offensive back, der fik afsluttet godt, men ikke godt nok. Gianluigi Buffon reddede sit hold med en fænomenal enhåndsparade.

Se Buffons drømmeredning her:


FC Barcelona var i kontrol i 1. halvleg, og man tog sig selv i at tælle, hvor mange de var på banen. 1, 2, 3... der var kun de tilladte 11, men de 11 fik det til at virke, som om de var 15.

Juventus måtte leve på omstillinger og de fejl, som catalonierne indimellem lavede, når italienerne pressede dem højt. Det var tæt på at give en udligning midt i halvlegen, men Claudio Marchisio sparkede over efter Albas boldtab.

Det positive for Juve var, at de havde overraskende godt fat i Messi. Det negative, at de havde svært ved at styre resten.

Neymar og Suárez var konstant farlige, og uruguayeren var kort før pausen flere gange tæt på at gøre det til 2-0.

Sådan fortsatte det også efter pausen.

Buffon reddede fra Suárez, og Messi sparkede forbi efter dobbelt bandespil med Neymar og Suárez. Vi ventede sådan set bare på målet, og det kom – i den ’forkerte’ ende.

Den tidligere Real Madrid-angriber Álvaro Morata var i 55. minut først over returen efter Carlos Tévez’ afslutning og fik de italienske tilhængere til at skrige deres begejstring og opsparede frustrationer ud.

Den Gamle Dame var steget op af graven. Vi havde en kamp igen.

Lige mad for Suárez
Juventus havde på det tidspunkt fået færten af pokalen, men glæden – og presset – blev kort.

Midt i 2. halvleg slog Gianluigi Buffon svagt en Lionel Messis afslutning lige ud i fødderne på Luis Suárez.

Det var lige mad for fodboldkannibalen, der bed til og sørgede for, at festen i Barcelona-enden kom i gang igen. Neymar troede, at han havde gjort det til 3-1 kort efter, men hans scoring blev korrekt annulleret for hånd.

Juventus sloges bravt for en udligningen, men fik den ikke. I stedet scorede Neymar med kampens sidste spark til 3-1 til Barcelonas campeones.

Juventus stoppede Lionel Messi, men ikke FC Barcelona, der på en smuk aften i Berlin kunne juble over klubbens femte Champions League-trofæ.

TV: Barca-Juve: 3-1  Se ALLE målene her fra finalen

Få vurderingen af den storslåede Champions League-finale lige her

Her kan du se, hvordan Barca-fans festede i Berlins gader efter triumfen

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind