Zlatans til ego-trip

Ibrahimovic og Cavani spiller nødigt hinanden, og statistikken er nådeløs, men Laurent Blanc håber, de vil stå sammen mod Chelsea

Der er ikke meget kærlighed mellem Ibrahimovic og Cavani, og det anes i deres fælles fejring af sidstnævntes scoring mod Ajax (Foto: AP)
Der er ikke meget kærlighed mellem Ibrahimovic og Cavani, og det anes i deres fælles fejring af sidstnævntes scoring mod Ajax (Foto: AP)

Store individualister kan afgøre fodboldkampe. Men for mange kokke kan også ødelægge maden. Og derfor har PSG-køkkenchefen Laurent Blanc et problem før Chelsea i aften kommer på besøg til den på forhånd måske mest imødesete duel i ottendedelsfinalerne.

Kokkene hedder Zlatan Ibrahimovic og Edinson Cavani, og det er efterhånden ingen hemmelighed, at de fungerer lidt skidt ved samme gryde.

Der har været flere eksempler på, at de to angribere har meget svært ved at slippe bolden til hinanden, og helt grelt blev det visualiseret i 2-0 sejren over Marseille i november.

Dengang kom det ikke til at koste point, men mod en opposition som Chelsea, er der næppe råd til den slags ego-ridt.

PSG i pokalfinalen efter sejr over Kjær og Lille

Sky Sports dokumenterer: I denne sæson har de to optrådt i samme startopstilling 15 gange, og det har givet en sølle sejrsprocent på 47 mod 70 procent i de 20 kampe, hvor den ene af dem har siddet udenfor.

- De skal begge forbedre sig, og de kan godt spille sammen, fastholdt Blanc efter 1-0 sejren over Saint-Etienne forleden.

- Jeg vidste, at deres diskussioner i den kamp ville føre til spørgsmål. Men det er overstået nu. De er de bedste venner i verden, fortsætter han og påpeger, at de to gik fint i spænd i forrige sæson, hvor Cavani lå i enten højre eller venstre side.

Cavani scorede fem gange i de ni kampe, hvor Ibrahimovic var skadet i efteråret, og han har scoret samme antal i de 15 kampe siden, og i vinterpausen skulle han have udtrykt ønske om at forlade Paris.

TV: Derfor tatoverer Zlatan 84 navne på sin krop

En tredje stjerne, David Luiz, skal for første gang op mod Chelsea, som han i sommer forlod i den dyreste handel for en forsvarsspiller nogensinde med en pris på en halv milliard kroner.

Han afslører i øvrigt nu, at han truede en fysioterapeut til at lyve ham klar til Champions League-finalen i 2012, som han vandt med Chelsea. Til gengæld vil han ikke vedstå, at han til sidst fik problemer med Jose Mourinho.

- Chelsea tilbød mig en ny kontrakt, men jeg fortalte dem, at jeg ikke havde den samme følelse længere. Jeg skulle videre, fortæller han til The Sun.

- Jeg havde et fantastisk forhold til fans, medspillere og alle i klubben. Det er sandt, at jeg ikke spillede fast under Mourinho, men jeg var med i alle de store kampe på forskellige positioner. Der er ingen historie mellem mig og José.

Sådan gik det sidste Chelsea og PSG mødet hinanden i Champions League:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter