Annonce:
Annonce:

Zlatans tilbagekomst : Intet slår dette - et minde for livet

LIVET: Kung Zlatan Ibrahimovic er tilbage i Malmø for at møde sin gamle klub i en Champions League-kamp, der har sat Skåne på den anden ende

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

MALMØ (Ekstra Bladet): Malmøs ene skyskraber siger goddag til den anden..

Turning Torso, Skandinaviens højeste bygning med sine 190 meter, er prydet af et enormt blåt Z, der lyser op i den november-grå skånske by og får dens mest berømte indbygger til at lyse op i et enormt smil oppe på pressepodiet på Swedbank Stadion.

- Det var ikke noget, jeg kunne have forestillet mig.

Turning Torso oplyst med et stort Z. Man kører igennem byen med bussen, man ser reaktionerne. Det er kaos overalt, men det er sådan, at det skal være.

- Der er virkeligt og levende.

- Jeg forsøger bare at nyde det, siger Zlatan Ibrahimovic og smiler.

Turning Torso byder Zlatan velkommen hjem. (Foto: AP)
Turning Torso byder Zlatan velkommen hjem. (Foto: AP)
 

Han er hjemme. Hjemme i sit Malmø. Dér hvor han blev født. Dér hvor hans rejse mod fodboldens stjernehimmel startede i slutningen af det forrige årtusinde.

Annonce:

Han har været i Amsterdam, Torino, Milano, Barcelona og nu Paris, men intet slår Malmø for Zlatan. Og intet kommer til at slå det, der kommer til at ske inde på byens stadion i aften.

Har booket Stortorget

Siden lodtrækningen 27. august har alle - og Zlatan mest af alle - ventet på denne dag.

Zlatans tilbagekomst.

Generalprøven var i aftes, hvor langt over 20 kameraer og omkring 150 journalister var på plads for at se og ikke mindst høre Zlatan Ibrahimovic.

- Jeg skal møde Malmö på min hjemmebane. Det er utroligt, og det føles, som om det her sætter prikken over i'et på den rejse, jeg har gjort. Det har været et langt eventyr for mig, og jeg skal bare nyde det.

- Det her kommer til at blive et minde for livet, siger ' danskdödaren' Zlatan Ibrahimovic, der har sørget for den største fodboldfest i Malmø nogen sinde.

Zlatan til fans: Husk at holde med Malmö

På Stortorget i den centrale del af byen er juletræet pyntet, og Kung Karl Gustav X spejder som altid ud over torvet fra sin hest.

Annonce:

Nogle teknikere var i går middag i gang med at sætte en storskærm op, og det er et varsel om et tronskifte. Karl Gustav X må abdicere i aften og overlade tronen til en anden.

Stortorget tilhører Zlatan Ibrahimovic. Kung Zlatan.

- Da det kom ud, at vi skulle møde MFF, ringede jeg med det samme og bookede hele Stortorget. ' Jeg skal ha' det'. Der gik lidt tid, før jeg fik svar. En fra MFF ringede og sagde ' Stortoget er booket'.

- 'Godt', sagde jeg.

- Jeg ønsker, at alle skal ha' en chance for at se kampen, for det bliver et minde for livet. Det er ren glæde og kærlighed, jeg vil gi' til denne by, siger Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan er Malmø

Under logoet på hans mørke Paris Saint-Germain-trøje står ' Je suis Paris'.

Den franske klub spiller med samme budskab på maven i Champions Leaguekampen i Malmø for at ære de 129 mennesker, der mistede livet i terrorangrebet i den franske hovedstad 13. november.

Men Zlatan er ikke Paris, selv om han naturligvis sympatiserer med ofrene og har spillet i klubben i nogle år.

Annonce:

Han er Malmø. Det er godt nok over 14 år siden, at han selv spillede i himmelblåt, men i fanshoppen på Swedbank Stadion støder man alligevel flere gange på hans letgenkendelige store smil.

Hans bog, ' Jäg är Zlatan', kan man købe på tilbud for 169 devaluerede svenske kroner, der er Zlatan vitaminvand og en bog med nogle af hans bedste citater. Den er på 160 sider.

Stadig den samme

I presserummet under den ene langside jubler han med åben mund på et af billederne med de gamle Malmö-helte, der pryder væggen.

Håret er kort og mere blondt end nu, hans træk drengede, men smilet er det samme. Og personen er den samme.

Zlatan Ibrahimovic ser rundt i rummet og bemærker billedet.

- Jeg ved ikke, hvor gammel jeg er på det billede.. ung! Men det er den samme person som nu. Jeg føler, at jeg har et stort ansvar. Jeg ser mig som et forbillede, og at være sig selv er nøglen.

Annonce:

- Jeg har ikke ændret mig fra dag et. Jeg har ikke ændret mig trods store kontrakter og store klubber. Jeg er altid den samme. Jeg har altid været mig selv, siger Zlatan Ibrahimovic, der er vokset op i bebyggelsen Rosengård nogle kilometer fra stadion.

Zlatan storroser Hareide: Held og lykke i Danmark

Det var ikke let, men som Zlatan Ibrahimovc selv siger, er han et levende eksempel på, at man kan lykkes, selv om man kommer fra en vanskelig baggrund, og nogle siger, at man ikke har en chance.

- Alle dem som kaldte mig ting og sager, men det er mig, der ler sidst, siger Zlatan Ibrahimovic og gør lige nøjagtig det. Ler.

Nogle timer før har Malmö-træner Åge Hareide fra samme stol sagt, at han ikke har nævnt Zlatan med et ord i sin gennemgang af Parisholdet.

Men nordmanden er så nok også den eneste i den skånske by, der ikke taler om Zlatan lige nu.

Drømmer om tre mål

Der har naturligvis været rift om de 20.500 billetter til den store forestilling i dag, og derfor må Stortorget tages i brug. Zlatan Ibrahimovic vidste godt, at han en dag ville komme til at spille Champions League.

Annonce:

- Men at Malmö kom til at spille det også, det vidste jeg ikke, siger Malmö-tilhængeren Ibrahimovic og minder både os andre og sig selv om, at han altså spiller for Paris Saint-Germain og i 90 minutter derfor vil parkere sin himmelblå kærlighed.

- Det perfekte scenarie er, at vi vinder, at jeg scorer tre mål, og at alle skriger mit navn efter kampen. Men i løbet af kampen skal de holde med Malmö, siger den 34-årige Paris-stjerne, der ikke ved, hvordan han kommer til at reagere, hvis han scorer i aften.

Sønnens bøn til Zlatan: Vær sød ved dem

- Jeg vil ikke sidde og lyve.

- Jeg ved ikke, hvad som kommer til at ske. Det, som sker, sker. Jeg kan ikke vide det på forhånd, for det er en følelse, som er svær at beskrive.

- Jeg har set folk gøre falske ting bare for at fremstå godt, men det må komme naturligt og være ægte, siger den 195 centimeter store Malmø-dreng, der i kraft af sine store præstationer, enorme evner og dragende personlighed langt overgår Turning Torso som Malmøs varetegn.

Zlatan er Malmø. Malmø er Zlatan.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: