Christian er eneste 'dansker' i African Cup

AaB's Christian Bassogog er eneste Superliga-spiller i African Cup of Nations - Premier League er til gengæld blevet ribbet for flere stjerner

AaB's hurtigløber Christian Bassogog er den eneste spilelr fra Superligaen, som skal spille African Cup Foto: Rene Schütze
AaB's hurtigløber Christian Bassogog er den eneste spilelr fra Superligaen, som skal spille African Cup Foto: Rene Schütze

Mens den nordjyske publikumssyndling Christian Bassogog er alene om at vise flaget for Superligaen i det forestående African Cup i Gabon nær Ækvator, er Premier League blevet ribbet.

Det er en god ide at have i baghovedet, når der skal væddes eller tippes.

Stjerner som Sadio Mané, Liverpool, Mohamed Elneny, Arsenal, Islam Slimani og Riyad Mahrez, begge Leicester, vil gøre andre store navne som Pierre Emerick Aubameyang, Borussia Dortmund og Serge Aurier, Paris SG selskab i flere uger, og det skal gå hen at blive 5. februar for spillere, som vil nå til finalen.

African Cup begynder lørdag med bl. a. Bassogogs Cameroun mod Burkina Faso.

I alt 22 Premier League-spillere er taget af sted fra England, men det var ikke til at se, da Leicester med årets danske spiller, Kasper Schmeichel, på fremmed bane sendte formstærke Everton ud af FA Cup'en med en 2-1 sejr på to mål af Ahmed Musa, som af gode grunde ikke er rejst, da Nigeria overraskende ikke er kvalificeret til at spille African Cup.

Udover de to nøglespillere fra Algeriet manglede Leicester også den tidligere FCK'er, Daniel Amartey, som er med hos Ghana, som i Gabon jagter revanche for finalenederlaget for to år siden, hvor Elfenbenskysten sejrede med 9-8 efter straffesparkskonkurrence.

Mens Chelsea, Tottenham og Mancester City ikke har afgivet spillere til de afrikanske mesterskaber, vil Liverpool være svækket i den spændende topstrid, da man vil være uden topscorer Sadio Mane, Senegal, i det kommende topbrag mod Manchester United.

Modsat har Manchester United afgivet forsvarsspiller, Eric Bailly, Elfenbenskysten, som endnu ikke er inde i varmen hos José Mourinho, så hans fravær vil ikke være særlig synligt.

Trods savnet af tre spillere kunne mestrene fra Leicester alligevel overraske mod Everton, så røg Stoke, der også har sendt tre spillere af sted, ud af FA Cup'en mod Wolverhampton fra næstbedste række.

Sunderland, som også har sendt tre spillere til African Cup, måtte hjemme nøjes med 0-0 mod Burnley, så der venter en ny kamp.

Se også: Endelig scorede han: AaB reddet af et heldig lår

Se også: Dansker på fornem liste: Blandt de bedste Premier League-køb

Se også: Her er Årets Fodboldspiller

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere