Danmark hælder mod Figo som FIFA-boss

DBU afgør først tæt på FIFAs præsidentvalg, hvem der skal have støtten - lige nu peger det dog mod Luis Figo

Luis Figo kan få den danske stemmer, når der skal stemmes til posten som FIFA præsident. (Foto: Jakob Jørgensen)
Luis Figo kan få den danske stemmer, når der skal stemmes til posten som FIFA præsident. (Foto: Jakob Jørgensen)

Fire kandidater stiller op til FIFAs præsidentvalget om to måneder.

Danmark har endnu ikke officielt meldt ud, hvem der får støtten, men lige nu peger det i retning mod den tidligere portugisiske landsholdsspiller Luis Figo.

- Luis Figo gjorde det godt i København og vinder ved nærmere bekendtskab. Udfordringen med Michael van Praag er, at han har meddelt, han kun vil være en overgangsfigur i en periode på fire år. Og lige nu afventer vi at høre, om Prins Ali fra Jordan vil besøge os for at fortælle nærmere om sine planer, siger Jesper Møller til Ekstra Bladet.

Sepp Blatter skal væk, før England byder på VM (Foto: AP) Fodbold Englands krav: Blatter væk, før vi vil være VM-vært

Jesper Møller har meddelt den nuværende FIFA-præsident Sepp Blatter, at han med sikkerhed ikke får den danske stemme.  De to øvrige kandidater til posten som FIFA-præsident er den tidligere Ajax-boss Michael van Praag og Prince Ali Bin Al-Hussein fra Jordan.

- Vi satser på at invitere Prince Ali og van Praag til København i slutningen af april for at høre, hvad de har af planer. Sepp Blatter deltager til gengæld ikke i den almindelige valgkamp. Han kommer ikke til København, siger Jesper Møller.

Jesper Møller er hjemvendt fra UEFA-kongressen mandag og tirsdag, hvor præsident Michel Platini valgte ikke at anbefale nationerne en bestemt kandidat, de skal støtte til præsidentvalget.

Sepp Blatter kæmper for at blive genvalgt som FIFA-præsident - nu har han og FIFA sat dato på VM-finalen 2022 (Foto: AP) Landsholdsfodbold FIFA har bestemt sig: VM-finale i juletiden

Når der skal vælges FIFA-præsident ved valget 28. maj, er der ingen chance for, at stemmerne går til spilde.

For proceduren er nemlig den, at den person med færrest stemmer ryger ud ved hver afstemning. Derfor skal FIFA-kongessen gennem tre afstemninger til maj.

Der bliver ingen tv-debat mellem FIFA-kandidaterne - det har Sepp Blatter sørget for. (Foto: AP) Intl. fodbold Blatter nægter at debattere på tv

6 kommentarer
Vis kommentarer