Dansk keeper taler ud om barsk Liverpool-tid

Ny bog om Martin Hansen udkommer senere på efteråret

Danskeren har siden fået gang i karrieren i Æresdivisionen. Her leverede han for nylig en af sæsonens vildeste scoring. En scoring, du kan se her.

Den tidligere Superliga-målmand Martin Hansen nyder lige nu stor succes i den hollandske klub Ado Den Haag. Det er ikke første gang, målmanden prøver kræfter med udlandet, for som helt ung var Martin Hansen gennem en årrække på kontrakt i selveste Liverpool. Opholdet var dog ikke kun en dans på roser, hvilket han fortæller om i en ny bog, der snart er på gaden.

I bogen fortæller Martin Hansen blandt andet om nogle barske episoder i omklædningsrummet i Liverpool FC. Et uddrag, der kan læses på bogens bagside lyder således:

- Foran os stod assistenttræner Sammy Lee og flænsede os midtover efter nederlaget, men det var ikke kun det.

- Han råbte også op om, hvad vi egentlig havde tænkt på i lufthavnen, da vi fløj til Inverness. Hele reserveholdet havde fået lov til at opholde sig i business loungen, og dér havde vi grovædt af chips og skyllet sodavand ned og efterladt loungen flydende med tomme flasker og affald. Det havde heller intet med Liverpool FC at gøre. Så pegede Sammy på mig.

- Og dig, Martin Hansen, du...

I 2012 klaskede målmanden Jakob Køhler en utrolig saksesparksbold i kassen i en 2. divisionskamp for Frem mod Birkerød. Et mål, han selv hævder er bedre end Martin Hansens hælscoring mod PSV Eindhoven. (Foto: Screenshot af Lasse Kellerups video) Dansk fodbold - 12. aug. 2015 - kl. 18:31 Dansk divisions-keeper: Mit mål var bedre end Hansens hælscoring

Jeg ved ikke, hvad der gik af mig dér. Jeg var så træt af mig selv, irriteret over, at jeg havde ladt mine ting blive på hotelværelset, og sad dér og lignede en nar i de andres øjne. Men, for helvede! Alle kan jo lave fejl, og jeg var fed up af at høre Sammy bide ad mig konstant. Så jeg afbrød ham.

- Ja, svarede jeg flabet.

Som om han bare kunne komme an, og jeg ikke havde gjort noget forkert. Det skulle jeg selvfølgelig ikke have gjort. Sammy eksploderede i en sky af bandeord og scouserdialekt.

Martin Hansen har også spillet optrådt for Nordsjælland i sin allerede begivenhedsrige karriere. (Foto: Tariq Khan)
Martin Hansen har også spillet optrådt for Nordsjælland i sin allerede begivenhedsrige karriere. (Foto: Tariq Khan)

Jeg opfattede kun ordene 'three piece suit' men fattede ellers ikke et ord af talestrømmen. Da der opstod en pause, svarede jeg en gang til, nærmest per instinkt, men knap så kækt.

- Ja.

Jeg skulle åbenbart have svaret nej. Det forstod jeg bagefter, da de andre måtte fortælle mig, hvad Sammy havde sagt. Eller også skulle jeg bare have kigget ned i jorden og holdt min kæft.

Martin Hansen spillede i Liverpool fra 2006 til 2012. Bogen om Martin Hansens tid i Liverpool hedder 'Inside Liverpool' og er skrevet i samarbejde med journalisten Jesper Gaarskjær. Den udkommer på forlaget Peoples Press senere på efteråret. I foromtalen på bogen lyder det således:

I INSIDE LIVERPOOL fortæller Martin Hansen sin hudløst ærlige historie om at være stortalent i en af verdens største fodboldklubber. Om magt, fortielser og fejltrin, der koster dyrt. Om rivaler, prestige og beskidt spil på akademiet, hvor teenagere har for mange penge og for meget fritid. Og om drømmen om at få debut på den store scene.

Jan Michaelsen og årets U/17-talent anno 2012, Andreas Christensen - et eksempel på en spiller, der tog tidligt til udlandet. Christensen var bare 15 år, da han skrev kontrakt med Chelsea. Foto: Jesper Mortensen/Polfoto Sport og Spil Fodboldtalenterne fra 90'erne: Flop og hits

0 kommentarer
Vis kommentarer