Dansk stjerne forvandlet: - Hele mit liv har ændret sig

Nicolai Jørgensen er tilbage i rollen som målscorer for Feyenoord efter at have siddet ude det meste af sæsonen med en knæskade. Tiden på sidelinjen er blevet brugt på at ændre tilværelsen radikalt

Nicolai Jørgensen har igen fundet ud af, hvordan man scorer mål - her indleder han weekendens comeback mod Waalwijk med scoringen til 1-2. Video: AP/SNTV
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Nicolai Jørgensen er tilbage på sporet.

Søndag nettede den danske angriber for anden liga-kamp i streg for Feyenoord, der ligeledes tog anden sejr på stribe med den tidligere FCK-profil i startopstillingen.

For begge parter var succesen kærkommen. Det har således hverken været Rotterdam-klubben eller Jørgensens sæson indtil videre.

Det hollandske storhold frister en tilværelse i midten af rækken, og den danske skarpretter har fristet en tilværelse som ukampdygtig langt det meste af perioden.

Først i oktober blev han klar, men målene har ladet vente på sig.

I november har billedet dog ændret sig fra det negative til det positive. Dick Advocaat tog over som ny træner i Feyenoord fra Jaap Stam, og det har givet Jørgensen mere spilletid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Men det er ikke kun træneren, der er ny i den tidligere mesterklub.

Også Jørgensen er blevet en ny version af sig selv. Og det skyldes flere afgørende ændringer i dagligdagen. Det beskriver han i et interview med Algemeen Dagblad.

- Jeg har ændret alt. Hele mit liv har ændret sig. Jeg vejer 84 kilo, og jeg har tabt fem kilo. Jeg har ændret min kost, men også min døgnrytme. Vi holder endda øje med min søvn, og jeg har det rigtig godt med det, fortæller han til det hollandske medie.

- Jeg vil være i form over en længere periode, så der skulle ske noget. Hvad har jeg præcist ændret ved min kost? Hver kalorie bliver nu talt, siger Jørgensen.

Selv om pilen peger i den rigtige retning, pegede den ikke mod udtagelse til landsholdet for Jørgensen i denne omgang.

Til de afgørende kampe mod Gibraltar og Irland i EM-kvalifikationen har landstræner Åge Hareide valgt at satse på Yussuf Poulsen, Christian Gytkjær, Martin Braithwaite, Andreas Cornelius samt Kasper Dolberg til de offensive pladser.

Så i den kommende uge kan Jørgensen så lægge til sin form, og tælle videre i kalorieregnskabet. I mens Danmark forhåbentlig trækker fra i EM-kvalifikationsgruppen.

Dansk landstræner ønsker bedre vilkår: - Nogle vanvittige rejser
Bekymrende billeder af Ronaldo
Skandaløse scener i Tyskland: Mejer træner ned og starter kaos

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+