Dansk super-agents drømmeliv: Pool og Porsche i Monaco

Per Steffensen har stået bag spillertransfers for flere hundrede millioner og skaffede Daniel Agger den største sportskontrakt, en dansker nogensinde havde fået dengang. Ekstra Bladet har fulgt fodboldagenten og hans hverdag i Monaco

 

- Ej, vil I tage billeder af den beskidte bil?

- Jeg parkerede den under nogle træer, da jeg besøgte Cornelius i Parma i sidste uge, og den er blevet klistret ind i harpiks, griner Per Steffensen.

Han går op i æstetik. Det fremgår både af hans kommentar om cabrioleten, af hans nøjestylede Brunello Cucinelli-outfit og af de omgivelser, han har bosat sig i.

Og så har han været fodboldagent de sidste 20 år.

Per Steffensen repræsenterede førnævnte Andreas Cornelius, da han blev den dyreste danske fodboldspiller i 2013, og han sad ved forhandslingsbordet over for Liverpool, da Daniel Agger i 2012 blev indehaver af den hidtil største kontrakt i dansk sportshistorie.

I de seneste 12 år har Steffensen været bosat under sydens sol i Monaco, og det er foran hans lejlighedskompleks i verdens næstmindste land, at vi møder ham en varm forårsdag.

- Det var nu ikke, fordi jeg havde planer om, at jeg skulle være ude i så og så mange år, men det er det blevet til. Det er vel det, man kalder livet, der går sin gang, lyder det fra agenten.

- Jeg var i en situation for 12 år siden, hvor de spillere eller hovedaktiver, jeg havde, spillede i udlandet. Og så tænkte jeg, at det var en god idé for mig at flytte herned og være tæt på nogle andre markeder. Og så for at komme lidt væk fra det vante.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Monaco ligger i smørhullet mellem Frankrig og Italien, og fra lufthavnen i Nice, et stenkast fra fyrstedømmet, er der let tilgang til resten af Europa.  

Det passede Per Steffensen perfekt. Han ville nemlig være international.

- Min ambition var at blive international fodboldagent. 

- Og så kan det ikke nytte noget, at man bare sidder hjemme i lille Danmark. Jeg ved godt, at vi vil gerne tro at Danmark er et meget, meget vigtigt og afgørende land i mange sammenhænge, men det er det så ikke.

 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Per Steffensen er født og opvokset i Hvidovre, og derfor er barndomsklubben ikke overraskende Hvidovre IF. Foto: Tariq Mikkel Khan
Per Steffensen er født og opvokset i Hvidovre, og derfor er barndomsklubben ikke overraskende Hvidovre IF. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Henvendelser såede frø

Per Steffensen har en baggrund som fodboldspiller, og cv'et tæller knapt 200 kampe for Brøndby IF, fire danske mesterskaber og en pokaltitel, seks A-landskampe og to år i hollandske Twente.

Efter han i 1994 stoppede karrieren, var han i en periode beskæftiget som sportsjournalist, og det var i den periode, at agentdrømmen begyndte at spire.

- Jeg var sportsjournalist på B.T. fra midt-90’erne og til 2000, og i forbindelse med, at jeg dækkede fodbold, og jeg tidligere selv har spillet i hollandsk fodbold og derfor taler sproget, begyndte jeg pludselig at få henvendelser fra hollandske klubber, der spurgte til spillere, fordi man dengang ikke havde det scouting-netværk, som findes i dag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

- Så på et givent tidspunkt var der nogle, der spurgte mig om, hvorvidt jeg kunne være med til at færdiggøre en handel, for så ville de gerne betale, fortæller Steffensen.

- Så sagde jeg, at det ville jeg ikke, for jeg arbejdede som journalist, men det såede et frø i mit hoved. Jeg tænkte, at det kunne måske være en fremtidig mulighed for mig.

Og det blev det. I 2001 tog Per Steffensen eksamen og fik FIFA's agentlicens.

Steffensens største aftaler

Salget af Thomas Kahlenberg fra Brøndby IF til AJ Auxerre: 30 millioner kroner (2005)

Salget af Daniel Agger fra Brøndby IF til Liverpool FC: 63 millioner kroner (2006)

Salget af Thomas Kahlenberg fra AJ Auxerre til VfL Wolfsburg: 30 millioner kroner (2009)

Salget af Andreas Cornelius fra FC København til Cardiff City FC: 75 millioner kroner (2013)

Daniel Aggers forlængelse med Liverpool FC: mere end 65 millioner om året (2012)

Salget af Andreas Cornelius fra FC København til Atalanta BC: 33 millioner kroner (2017)

Artiklen fortsætter under billedet ...

Pers terrasse har front mod den pool, der tilhører lejlighedskomplekset. Og derfra er der udsigt direkte til Middelhavet. Foto: Tariq Mikkel Khan
Pers terrasse har front mod den pool, der tilhører lejlighedskomplekset. Og derfra er der udsigt direkte til Middelhavet. Foto: Tariq Mikkel Khan

Ikke et job med kontortid

Steffensen giver en rundvisning ved poolarealet tilhørende det lejlighedskompleks, han bor i, inden vi hopper ind i hans Porsche 911 Carrera Cabriolet 4S med kurs mod hans sædvanlige løberute, der ligger på den anden side af grænsen til Frankrig. 

- Hvordan ser din hverdag hernede ud? 

- Den ligner nok mange andres og så alligevel ikke. Det er jo ikke et job med en kontortid, hvor jeg møder ind på et kontor tidligt om morgen eller sådan noget.  

- Men jeg sørger for først og fremmest at holde mig sund. Jeg er jo ikke nogen vårhare længere, men jeg vil gerne holde mig godt, så jeg træner hver dag.  

- Det er jo dejligt, at man så kan træne i solen og få noget sol samtidigt. Og så får jeg mig noget let frokost, og så holder jeg mig meget orienteret. Både på nyhedsmedier, men selvfølgelig også i fodboldverdenen, hvor jeg arbejder.

 

Artiklen fortsætter under billedet ...

En lille køretur fra hjemmet er Per Steffensens billedskønne løberute at finde. Foto: Tariq Mikkel Khan
En lille køretur fra hjemmet er Per Steffensens billedskønne løberute at finde. Foto: Tariq Mikkel Khan

Opgraderet niveau

Vi forlader løberuten for at sætte kurs mod Hotel de Paris, hvor Per har et ærinde at gøre. En hurtig Google-søgning afslører en gennemsnitspris på 5000 kroner pr. nat for et værelse.

- Monaco er jo af mange forbundet med dyre biler, dyre lejligheder og dyre flasker champagne. Er det lige så glamourøst, som vi går og tænker derhjemme? 

- Jeg tror, at København er kommet meget godt med, i forhold til hvad der er dyrt, og hvad der koster, lyder det fra Per Steffensen, da vi har sat os på en bænk i landets yacht-fyldte havn.

- Men det er rigtigt, at fordi der også er en skattefordel - det kan man jo heller ikke se bort fra - er der mange velhavere, der søger hertil, og så er det klart, så bliver niveauet opgraderet.

- Engang så jeg Roger Moore oppe på Café de Paris. Og så er det klart, at der bor utroligt mange sportsstjerner, fortæller Steffensen om kendismiljøet i Monaco. Foto: Tariq Mikkel Khan
- Engang så jeg Roger Moore oppe på Café de Paris. Og så er det klart, at der bor utroligt mange sportsstjerner, fortæller Steffensen om kendismiljøet i Monaco. Foto: Tariq Mikkel Khan

- Hvad drømmer du om i fremtiden?

- Det lyder lidt kedeligt, men jeg lever lidt en dag ad gangen. Nyder det, der er hos mig, og udelukker ikke noget.

- Jeg taler stadig hollandsk fra min tid i Holland, så jeg kunne bosætte mig i Amsterdam eller et andet sted i Holland. Jeg kunne tage til Schweiz eller Italien. Jeg kunne også flytte tilbage til Danmark, og det er også absolut en mulighed.

- Men uanset min destination så kommer fremtiden til at handle om at finde nye kommende stjerner, som jeg kan hjælpe med deres karrierer, som jeg har hjulpet andre spillere indtil nu.