Dansk tv-vært undrer sig: - Ikke særlig stor værdi

Den danske Champions League-vært, Peter Grønborg, giver ikke meget for Ballon d'Or-kåringen, hvor Luka Modrić mandag vandt foran blandt andre Lionel Messi og Cristiano Ronaldo

Luka Modrić havde et forrygende VM med Kroatien, og mandag blev han så kåret som årets vinder af Ballon d'Or sammen med Ada Hegerberg. Video: AP/SNTV

Luka Modrić er verdens bedste fodboldspiller.

Det fik han bevis for mandag aften, da den stort anlagte Ballon d'Or-kåring blev afviklet med pomp og pragt i Paris.

Det var første gang, Real Madrid-stjernen hjemtog prisen og samtidig første gang siden 2008, at vinderen ikke hed Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.

Sidstnævnte var dette år sendt helt ned på femtepladsen, og det har skabt stor forundring hos Champions League-værten hos TV3 Sport,Peter Grønborg.

Han fulgte galla-aftenen fra tv-skærmen og savnede forståelse for kriterierne, der ligger til grunde for at vinde prisen.

I et opslag på Twitter kaldte Grønborg afviklingen af showet for absurd og smagløst, mens selve kåringen, i hans optik, ikke har nogen stor betydning.

- For mig er der ikke meget legitimitet i Ballon d’Or. Jeg synes ikke, at den kåring siger noget. Det har været problemet i mange år. Kriterierne er jo enormt uklare. Hvis man skulle give titlen mere værdi, burde man gøre kriterierne mere klare, siger Peter Grønborg til Ekstra Bladet.

- Handler det her om, hvem der er verdens bedste, eller hvem der er verdens mest succesfulde? Jeg hilser diskussionen velkommen, men jeg tillægger det ikke nogen særlig stor værdi, hvem der vinder Ballon d’Or, fortæller han.

Grønborg mener, at der er gået politik i afstemningen. Beslutningsprocessen er transparent, og stemmerne bliver offentliggjort. Men er vinderen egentlig den, som er bedst til at spille fodbold, spørger tv-værten retorisk.

- Modrić har vundet Champions League med Real Madrid, men i den spanske liga var de altså 17 point efter FC Barcelona. Kroatien kommer så i VM-finalen, og jeg vil heller ikke tage noget fra Modric. Jeg elsker ham som spiller og synes, at han er fantastisk. Men verdens bedste spiller er altså Messi, hvis du spørger mig, siger Grønborg.

- Er det den spiller, som har vundet mest i det forgangne år, som skal have prisen? I så fald ville Raphael Varane jo være den rigtige vinder. Hvis vi skulle gribe det an helt matematisk. Men hvis det er spørgsmålet om, hvem der er bedst til at spille fodbold, er svaret altså ikke Varane.

- Det værste eksempel er jo, da Fabio Cannavaro får prisen i 2006. Der skulle man vælge en fra Italien, da de vandt VM, og det måtte jo være en forsvarsspiller. Men at påstå Cannavaro er verdens bedste fodboldspiller, er jo absurd. Det sværeste i fodbold er ikke at forsvare. Det sværeste er ikke at bryde ned. Det sværeste er jo at bryde et forsvar op og skabe mål, fortæller Grønborg.

Mens Luka Modrić vandt prisen for herrerne, kunne norske Ada Hegerberg lade sig hylde som den første til at vinde prisen på kvindesiden.

Lyon-spilleren henviste danske Pernille Harder til andenpladsen. Da Lyon-spilleren skulle modtage hæderen, gik det dog helt galt for showets vært, den franske dj Martin Solveig, som endte med at udtrykke sig yderst uheldigt. Det kan du læse mere om her.

Ada Hegerberg er den første kvindelige vinder af Ballon d'Or. Foto: AP Intl. fodbold - 4. dec. 2018 - kl. 08:56 Gallashow rystede hele verden: Nu taler hun om vært-skandalen

Solveig i højt humør før aftenens brøler. Foto: AP Intl. fodbold - 3. dec. 2018 - kl. 23:45 Lagt for had efter Ballon d'Or-skandale: Her reagerer bagmanden

Hvor meget vil du give for palæet her? Foto: Mansionglobal Sport og Spil Sportslegende sætter svinedyrt pragtpalæ til salg: Se de vilde billeder

114 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere