Dansker afslører: UEFA klar til at slagte Platini

På torsdag mødes UEFA's eksekutivkomite, hvor Allan Hansen er parat til at trække gulvtæppet væk under præsidenten

Platini ligner en færdig mand. Foto: AP
Platini ligner en færdig mand. Foto: AP

Situationen er egentlig meget enkel. På torsdag mødes UEFA's eksekutivkomite, og hvis ikke Michel Platinis folk der formår at fremlægge dokumentation for at alt var lovligt og legalt, da han i 2011 fik udbetalt to millioner schweizerfranc, næsten 14 millioner kroner, fra FIFA's præsident Sepp Blatter, så er franskmanden en færdig mand.

DBU's tidligere formand, Allan Hansen, sidder i eksekutivkomiteen, hvor han hidtil har været en af Platinis varmeste støtter. Sådan forholder det sig ikke længere.

-- Jeg blev dybt skuffet, da historien om de to millioner franc dukkede op. Den rejser jo et hav af spørgsmål, som vi stadig ikke har fået svar på. Det forventer jeg, vi får på torsdag. Sådan en udbetaling kræver, at der er en kontrakt, og desuden skal den fremgå af FIFA's regnskaber.

Udbetalingen fremgår ikke af FIFA's regnskaber, og hvis der heller ikke findes en kontrakt, hvordan vil du så reagere?

-- Så kan vi ikke længere støtte ham.

Du sidder selv i FIFA's revisionsudvalg. Har du ikke der hørt om udbetalingen til Platini?

-- Nej. Og jeg er sikker på, at hvis der havde været en skyldig post, så ville FIFA's revisionsselskab, KPMG, have gjort os opmærksom på det, siger Allan Hansen.

Hans udtalelser står i skærende kontrast til indholdet i den pressemeddelelse, som UEFA udsendte i fredags. Her står der, at en enig eksekutivkomite stadig støtter Platini. I følge Allan Hansen er det langt fra korrekt.

Se også: FIFA's katastrofe begyndte i Qatar

Både Michael Platini og Sepp Blatter er for tiden suspenderet i 90 dage. Det skyldes blandt andet udbetalingen i 2011 fra Blatter til Platini.

Franskmanden hævder, at pengene er delbetaling for et stykke arbejde, han lavede som fodboldrådgiver for Blatter i årene fra 1998 til 2002. Når han først fik udbetalt resten af lønnen med ni års forsinkelse, skyldes det i følge Platini, at FIFA omkring årtusindeskiftet var småt kørende med penge.

Regnskaberne viser dog noget andet, men det er den eneste forklaring, Platini har diverteret med.

I følge den engelske avis The Guardian fik Platini årligt udbetalt 300.000 schweizerfranc, godt to millioner kroner, fra 1998 til 2002. Den del fremgår af regsnkaberne. Til gengæld står der intet om de knap 14 millioner kroner, og i følge The Guardian findes der ingen kontrakt på beløbet. Den skal alene bero på en mundtlig aftale mellem Blatter og Platini.

Se også: Jævn FIFA med jorden

Se også: FIFA suspenderer endnu en fodboldleder

Men sådan spiller klaveret ikke, selv ikke i FIFA. Derfor er Blatter sigtet for at have foretaget en illoyal udbetaling, og Platini kan nu opgive håbet om at blive FIFA's næste præsident.

DBU's formand, Jesper Møller, er på bølgelængde med Allan Hansen.

-- Jeg er dybt skeptisk over for det, der foregår. Og det vil jeg fortsat være, selv om vi får en god forklaring på torsdag ved mødet i UEFA. Alene beløbets størrelse fortæller, at noget er helt galt. Men i øvrigt et det sådan, at vi ikke kan stemme på en mand, som er suspenderet, siger Jesper Møller.

Hvis UEFA som forventet dropper støtten til Platini skal forbundet straks i gang med at finde en ny kandidat til FIFA's præsidentvalg, som finder sted 26. februar. Fristen for at stille op udløber allerede 26. oktober, så der skal handles hurtigt.

Listen over suspendere personer i FIFA blev udvidet med endnu et navn i dag. Denne gang er det præsidenten for Thailands Fodboldforbund, det tidligere medlem af FIFA's eksekutivkomite, Worawi Makudi, som er sendt uden for døren. Makudi stemte på Qatar som VM-vært i 2022 og han var meget tæt på pengemanden Bin Hammam, som trak i trådene før afstemningen i  2010.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

16 kommentarer
Vis kommentarer