Dansker i stor million-transfer: Nu må han pludselig ikke spille

Forsvarsspilleren Kristian Pedersen skiftede i juni fra Union Berlin til Birmingham City, men nu er danskerens fremtid uvis, fordi en embargo forhindrer danskeren i at blive registreret som officiel spiller i klubben

Kristian Pedersen blev i juni solgt til Championship-klubben Birmingham City, men nu er det ikke sikkert, at han overhovedet får lov at blive registreret som spiller. Her ses den 23-årige forsvarsspiller i aktion for sin tidligere klub, Union Berlin. Foto: pixathlon/REX/ALL OVER PRESS
Kristian Pedersen blev i juni solgt til Championship-klubben Birmingham City, men nu er det ikke sikkert, at han overhovedet får lov at blive registreret som spiller. Her ses den 23-årige forsvarsspiller i aktion for sin tidligere klub, Union Berlin. Foto: pixathlon/REX/ALL OVER PRESS

Status på Birmingham Citys køb af danske Kristian Pedersen står lige nu hen i uvished, efter Birmingham angiveligt er blevet underlagt en embargo af EFL (English Football League), der forbyder klubben at købe nye spillere.

I den forbindelse har EFL også nægtet at registrere danskeren som officiel spiller i klubben, til trods for at handlen allerede er blevet indgået.

Det skriver BirminghamLive.

Brud på Financial Fair Play
I juni skiftede Kristian Pedersen fra Union Berlin til Birmingham City, da han underskrev en fireårig kontrakt med Championship-klubben

I øjeblikket er den 23-årige dansker på træningslejr i Østrig med sine nye holdkammerater forud for begyndelsen på den nye sæson i august.

Birmingham har angiveligt brudt retningslinjerne for 'Financial Fair Play' i forbindelse med sidste sommers transfers, og klubbens ledelse skulle efterfølgende have fået besked på at råde bod på situationen inden en tidsfrist, der blev stillet af EFL.

Men det skete ikke.

Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

Landsholdets bedste scoringer: Her er deres koner og kærester

Embargoen på Birminghams spillerhandel vil være en kold spand vand i hovedet på cheftræner Garry Monk, som har store planer i forhold til at styrke sit mandskab.

- Vi har arbejdet hårdt på at rekruttere og hente visse spillere. Hvis vi kan gøre det indenfor vores budget, og hvis det hele passer, så gør vi det, siger Garry Monk til BirminghamLive.

Garry Monks planer for at forbedre sin mandskab skulle blandt andet indebære købet af fire nye spillere - udover det allerede afsluttede køb af Kristian Pedersen fra den næstbedste tyske række.

Men Garry Monk kan nu meget vel blive nødt til at lave om på sine transfer-planer. 

- Fodbold er et dumt marked
Birmingham City nægter indtil videre at kommentere situationen, men Garry Monk har til BirminghamLive udtalt at han har store forhåbninger til sin nyindkøbte dansker.

- Fodbold er et dumt marked, men der er alligevel nogle juveler derude som for eksempel Kristian Pedersen. Jeg tror, det bliver en rigtig god handel for os, og forhåbentlig vil han vise dette, som tiden går, siger Garry Monk.

Kristian Pedersen selv har ikke kommenteret situationen, men mandag postede han et billede på Twitter fra træningslejren i Østrig, der kan tolkes som et signal om, at danskeren har en klar forventning om at komme til at spille for Birmingham, når sæsonen starter i august.

Fernando Torres fortsætter karrieren i Japan

FC Barcelona henter brasiliansk stortalent

VM-helt fejrede triumf med provokation - her er den hårde straf

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær