Dansker opdagede United-stjerne: Tyskere sagde nej

Danmarks tidligere U/21-landstræner Flemming Serritslev har rejst kloden tynd de seneste ti år, og for år tilbage havde danskeren et talent, der senere skulle vise sig at blive en af Europas bedste

TV: Husker du Mkhityarans kongekasse? (Video: TV3 Sport)

Efter sin tid som assistenttræner på A-landsholdet og U/21-landstræner tog den tidligere Vejle-spiller Flemming Serritslev på eventyr som fodboldtræner og fodboldleder.

I 2008 valgte Flemming Serritslev at blive cheftræner for en klub i Nigeria, selvom Armeniens fodboldforbund også havde udvist interesse for den tidligere danske U/21-landstræner.

Eventyret i Nigeria sluttede efter få måneder, da den nigerianske klub Nasarawa United holdt op med at betale løn til deres danske cheftræner, og hjemme i Danmark ringede den danske fodboldtræner til generalsekretæren i Armeniens forbund for at høre, om armenierne havde et job.

Det havde de, og i Armeniens U/21-trup løb Flemming Serritslev ind i én af de bedste spillere, han nogensinde har haft.

- Det var tydeligt at se, at Henrykh Mkhitaryan var et ekstraordinært talent. Han var fantastisk hurtig, havde en enestående teknik, kunne sparke med begge ben og kunne også finde ud af at heade. Hvad kan man ellers bede om? Hvis jeg skal sige noget, så er Mkhitaryan og mange af de andre spillere, jeg havde, meget selvkritiske. De tager det så alvorligt. Min største opgave var at få dem til at tro på, at de var gode nok. For det var de.

Flemming Serritslev så et stort lys i Henrykh Mkhitaryan. Foto: Thomas Wilmann
Flemming Serritslev så et stort lys i Henrykh Mkhitaryan. Foto: Thomas Wilmann
 

Den danske landstræner for Armeniens U/21-landshold syntes, Mkhitaryan var så god, at han forsøgte at få midtbanespilleren direkte fra den armenske liga til en klub i Tyskland.

- Jeg har en god ven, der arbejdede i FC Köln, og jeg ringede til min ven og fortalte, at vi havde en Ausnahmespieler (enestående spiller, red.) gående i Armeniens U/21-trup. Min ven undersøgte det, og en uge senere vendte han tilbage og sagde, at FC Köln desværre ikke kunne bruge en spiller fra Armenien. Det har vi så grint af mange gange siden da. Nogle gange kan spillere fra lande, der ikke er blandt de 75 bedste i verden, måske godt bruges alligevel. De spillere dukker op alle steder, siger Flemming Serritslev til Tipsbladet.

- Mkhitaryan var fantastisk at arbejde med. Han er også et fantastisk menneske. Han er ydmyg, intelligent, jeg har kun godt at sige om ham. Det er sjovt at se ham i dag i Manchester United, ligesom det var i Dortmund, hvor han også ramte et rigtig højt niveau.

Du kan læse hele interviewet med Flemming Serritslev i fredagens udgave af Tipsbladet.

Her kommer den 70-årige dansker ind på sit nuværende job som landstræner for Papua Ny Guinea, der i de to kommende uger spiller afgørende VM-kvalifikationskampe, der i sidste ende kan sende den lille nation ud i en playoff med New Zealand og måske endda Sydamerikas femmer i VM-kvalifikationen, som lige nu er Argentina.

Du kan også høre mere om, hvordan det har været at arbejde som klubleder i Iran, Nigeria og Armenien, og i fjerntliggende Papua Ny Guinea, der var et af verdens dårligste landshold, da Flemming Serritslev overtog holdet i begyndelsen af 2016.

Peter Degn leverede gyldne indlæg fra højre kant i både AGF, Vejle og Silkeborg i Superligaen. I dag langer 39-årige Degn fadøl over bardisken på Bodega Toldboden i barndomsbyen Ebeltoft. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Husker du fodboldtalentet Peter Degn? 'De tvang mig til at sælge min røde Porsche'

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på her.

 

I Tipsbladet fredag får du også:

- Interview med Jens Stryger Larsen før landsholdsugen og Rumænien-Danmark

- Interview med Erik Marxen om trængte Randers før sidste runde af Superligaens grundspil

- Interview med Viborgs Alexander Jakobsen om at løbe tusinde gange rundt om en sø og vælge et bundhold

- En Stille Trænersnak med Morten Wieghorst

- Interview med FC Nordsjælland-profilen Emiliano Marcondes

- Champions League-gennemgang

- Spiltips

- Resultater

Se også: Mere hæder: Schmeichel udråbt som Europas bedste

Se også: Schmeichel sæsonens CL-profil - overraskende FCK-spiller er nummer 4

Det er utroligt, at en mand, der har de andre enorme kvaliteter, som Sergio Agüero har, ikke bliver værdsat som førstevalg, mener Jan Mølby. Foto: AP Sport og Spil Mølby: Derfor er Agüero fortid i City

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen