Dansker skifter til mesterklub

Forsvarsspilleren Frederik Sørensen er udlejet fra FC Köln til Young Boys i resten af sæsonen

Den danske forsvarsspiller trækker i Köln-uniformen resten af sæsonen. Foto: Thilo Schmuelgen/Scanpix
Den danske forsvarsspiller trækker i Köln-uniformen resten af sæsonen. Foto: Thilo Schmuelgen/Scanpix

Danske Frederik Sørensen skifter til Young Boys på en lejeaftale, der gælder for resten af sæsonen.

Det oplyser den schweiziske klub på sin hjemmeside. 27-årige Sørensen er ejet af bundesligaklubben FC Köln, men i begyndelsen af denne sæson har han endnu ikke været på banen.

Da klubben i sidste sæson befandt sig i den næstbedste tyske række, blev det kun til fem ligakampe for den danske forsvarsspiller.

Young Boys er schweizisk mester og skal kæmpe mod Røde Stjerne om en plads i Champions League-gruppespillet, efter at serberne tirsdag slog FC København ud af kvalifikationen.

En enkelt gang har Sørensen været i aktion for det danske A-landshold. Det var i venskabskampen mod Tyskland i 2017, hvor Danmark fik 1-1.

Derudover tæller cv'et en stribe ungdomslandskampe, heriblandt en EM-slutrunde med U21-landsholdet i 2015.

Som teenager fik det tidligere Lyngby-talent noget opsigtsvækkende 19 kampe for den italienske storklub Juventus.

Senere gik turen til Bologna og Verona, før han tog til FC Köln i sommeren 2015. Han var fast mand i de første tre sæsoner i den tyske klub, før han gled ud af startopstillingen.

I Schweiz bliver han en del af en klub, der har vundet mesterskabet de seneste to sæsoner og 13 gange i alt. Klubben er også seksdobbelt vinder af den schweiziske pokalturnering.

Skov fik sin debut i den tyske liga. Foto: Uwe Anspach/Ritzau Scanpix Tysk fodbold Skov debuterer med nederlag ude mod Eintracht Frankfurt
Esbjerg fik knoklet sig til sæsonens første sejr. Foto: Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix Esbjerg Rød forskrækkelse - men sejr
Niels Thorborg har brugt en halv milliard på OB. Han løber ingen steder, mener direktøren, mens en aktieanalytiker er sikker på, han ikke på den lange bane fortsætter med at hælde millioner ned i et tomt hul. Foto: Nicolai Brix, Ritzau Scanpix OB Har brugt kvart milliard: Rigmand hænger på OB

3 kommentarer
Vis kommentarer