DBU-formand: UEFA har godt af Platini-afklaring

Inden for 14 dage vil UEFA fastlægge datoen for en ekstraordinær kongres, hvor en ny præsident kan vælges

DBU-formand Jesper Møller er ikke et bud på en ny UEFA-præsident, garanterer han selv. (Foto: Lars Poulsen)
DBU-formand Jesper Møller er ikke et bud på en ny UEFA-præsident, garanterer han selv. (Foto: Lars Poulsen)

Det er godt for UEFA, at der er kommet en afklaring omkring præsidentsituationen i forbundet, der har været gennem et ledelsesmæssigt tomrum de seneste måneder uden generalsekretær og med en suspenderet præsident.

Det siger formanden i DBU, Jesper Møller, i kølvandet på at Michel Platini mandag har trukket sig som præsident i UEFA, efter Den Internationale Sportsdomstol, CAS, udelukkede franskmanden fra al fodbold i fire år.

- Afgørelsen efterlader UEFA med en afklaring. I sidste uge var vi i Budapest til en UEFA-kongres, og det bekræftede egentlig bare, at vi havde brug for en afklaring, og det er tilfredsstillende, at vi nu har fået det.

- Det er vigtigt for UEFA, at der kommer en ledelse igen, for med både præsidenten og generalsekretæren (FIFA-præsident Gianni Infantino, red.) væk i en periode, så har det givet et ledelsesmæssigt tomrum, og det trænger UEFA til at komme ud af.

- Eksekutivkomitéen har bare taget over, men der har været et tomrum. UEFA står over for både Europa League-, Champions League- og en EM-finale, og der skal præsidenten helst være til stede, siger Jesper Møller.

Chileneren Sergio Jadue og colombianeren Luis Bedoya - som er tidligere fodboldpræsidenter i deres respektive lande - er begge blevet udelukket fra sporten på livstid. (Foto: AP) Intl. fodbold FIFA udelukker to fodboldbosser på livstid

Han befinder sig i disse dage i Mexico til en kongres i FIFA.

DBU-formanden forventer, at datoen for en ekstraordinær UEFA-kongres vil blive fundet "lynhurtigt" - formentlig i løbet af et par uger.

- Selve valget af præsidenten kommer til at tage længere tid, for det kræver en valgkamp, og det er der formelle frister for. Eksekutivkomitéen fastsætter datoen for en kongres inden for de næste 14 dage.

- Selve kongressen kommer nok først om et par måneder. Vi er lidt spændt på, om det bliver på den her side af sommerferien, for det kunne være rart for UEFA at have en præsident den dag i juli, hvor EM-pokalen i Frankrig skal overrækkes, siger Jesper Møller.

Michel Platini mener ikke, dommen fra CAS er berettiget. Han vil nu gå videre med sagen. (Foto: AP) Intl. fodbold Rasende Platini: Det er dybt uretfærdigt

En ny præsident - hvad end det bliver en overgangspræsident eller en langsigtet løsning - har en helt klar opgave foran sig:

- Den vigtigste opgave bliver at få genskabt tilliden til UEFA og samtidig være med til at fortsætte det reformarbejde, der er sat i gang i FIFA af Infantino. Og så skal præsidenten dernæst kigge på, om der er ting i UEFA-regi, som skal reformeres, siger Jesper Møller.

Han har allerede gode bud på, hvem der kunne være præsidentkandidat, men han vil ikke kommentere på navne, før kandidaterne selv melder sig på banen.

Selv er Jesper Møller ikke i spil.

- Nej, det kan jeg 100 procent sikkert sige. Jeg har rigeligt at se til i DBU, og det er der, min interesse er. Jeg tror heller ikke, at andre danskere er i spil, siger DBU-formanden.

Der er ikke noget at grine af. Foto:AP Sport Så faldt dommen: Platini færdig som UEFA-præsident

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer