Den nye lønkonge: Så meget kan Kjær tjene i Tyrkiet

Simon Kjær bliver Danmarks bedst betalte fodboldspiller, hvis han skriver under med tyrkiske Fenerbahce

 

Simon Kjær blev hentet i en luksus-bil af Fenerbahces repræsentanter søndag (Foto: Milliyet)
Simon Kjær blev hentet i en luksus-bil af Fenerbahces repræsentanter søndag (Foto: Milliyet)

Landsholdsforsvareren Simon Kjær kan være tæt på et skifte til den tyrkiske storklub Fenerbahce, efter han besøgte klubben søndag, og mødtes med den nye portugisiske cheftræner Vitor Pereira samt klubbens topledelse.

På et møde med sin agent Mikkel Beck lørdag nat fik Simon Kjær informationer om de tyrkiske vicemestres plan med Kjær, og ikke mindst hvilken skala de økonomiske forhold ligger i.

Og det er absolut en transfer i den helt tunge ende i forhold til danske spillere, hvis den går igennem.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Kjærs franske klub Lille og Fenerbahce tæt på at være enige om en transfersum på 67,5 mio. kr. med yderligere 7,5 mio. kr., der kan falde senere som en del af en bonusaftale, hvis tyrkerne vinder titler med Kjær.

Simon Kjær blev modtaget som en konge i Istanbul søndag (Foto: Milliyet) Landsholdsfodbold Kjær på vej mod kæmpe transfer: Modtaget som konge i Istanbul

Men Simon Kjær skal nu de kommende dage overveje, om han ønsker at tage til Tyrkiet.

Det der først og fremmest lokker den 26-årige dansk landsholdsforsvarer, er den vilde lønpakke.

Ifølge oplysningerne vifter Fenerbahce med en grundløn omkring de 30 millioner kr. netto. Altså det beløb som Kjær vil få udbetalt på kontoen hvert år i en fireårig aftale, og desuden vil der blive indføjet lukrative bonusaftaler oveni.

Det vil med afstand gøre Simon Kjær til den bedst lønnede danske spiller lige nu, hvor Nicklas Bendtner topper med omkring de 23 mio. kr. i Wolfsburg, men det er en bruttoløn, som der betales tysk skat af.

Simon Kjær bliver i Lille. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Tilfreds Kjær har strålet hos lunkne Lille

Simon Kjær tjener selv i omegnen af de 22 mio. kr. også brutto i franske Lille, så det vil næsten være en fordobling af nettolønnen, hvis han siger ja tak.

Det der desuden spiller en væsentlig rolle er, at Fenerbahce som tyrkiske vicemestre træder sent ind i Champions League-kvalifikationen, og har gode chancer for at komme i gruppespillet.

Derfor er Istanbul-klubben også i færd med at hente blandt andre portugisiske Nani i Manchester United og har kikkerten rettet mod andre større internationale navne.

 

Simon Kjær skal sikre et defensivt fundament på et hold, der satser på at vinde sit tyvende mesterskab og spille Champions League.

Men selv om Kjær er fristet af et luksuriøst liv i sus og dus i Tyrkiet, så er der også andre muligheder i større ligaer. Everton har blandt andet henvendt sig, men de skulle have fået et nej tak, fordi Kjær allerhelst kun vil til Champions League-klubber.

 

AS Monaco er en anden hed bejler, men her er dialogen endnu ikke så konkret som med Fenerbahce. Der er desuden også italienske klubber på banen, men kun en af dem spiller med om Champions League-billetterne hvert år.

Pierre-Emile Højbjerg leverede både varen på banen og udenfor med en kongeinterview. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Højbjergs tårer guld værd for DBU

Simon Kjær står allerøverst på Fenerbahces ønskeliste over forsvarsforstærkninger.

Men listen underskrevet af præsident Aziz Yildirim er selvfølgelig, fristes man til at sige, lækket til tyrkisk presse.

Her er det blandt andet interessant, at en anden dansker også optræder på listen.

Landsholdsspiller Jores Okore fra Aston Villa er også et brandvarmt emne i den tyrkiske storklub, og skulle Kjær springe i målet, så er det ikke usandsynligt, at de forsøger at henvende sig til Aston Villa.

Younes Kaboul fra Tottenham og Marcos Roja fra Manchester United er også på listen over mulige defensive forstærkninger.

Ellers jagter man også navne som Uniteds Nani samt brasilianske Pato til offensiven.

De største profiler i den nuværende trup er brasilianske Diego, portugisiske Raul Meireles, Bruno Alves og nigerianske Emmanuel Eminike.

TV: Hvis Fenerbahce lykkes med at hente Simon Kjær, kan de glæde sig til en dansker, der også kan sparke frispark ind  - se målet her

 

Derfor er Tyrkiet attraktivt for Kjær

1. Lønpakken er i den helt tunge ende af skalaen som kun de største engelske og spanske klubber kan betale.

2. Kjær vil spille Champions League, og der er gode chancer for det i Fenerbahce.

3. Klubben har flere udenlandske profiler og opruster med flere topnavne ud over portugisisk træner.

 

4. Istanbul er en moderne metropol, og byen byder på kultur, kulinariske oplevelser og storby.

5. Spillerne i de store Istanbul-klubber opnår gudestatus, og de spiller altid for fuldt hus.

43 kommentarer
Vis kommentarer